Alle partijpolitiek overstijgende actie SP

Gepubliceerd: 01-04-2020 7:04

Alle partijpolitiek overstijgende actie SP

STREEK - Het is voor veel mensen nog altijd moeilijk om de ‘anderhalve meter’ voorzorg te hanteren. Het zorgt met regelmaat voor irritatie in o.a. onze stad. SP-raadslid Roland van Braam heeft zich de afgelopen weken groen en geel geërgerd aan mensen die geen benul leken te hebben van ‘wat anderhalve meter is’.

Met die gedachte in het achterhoofd is het niet vreemd dat er vandaag een SP campagne: ‘1,5 meter is 22 tomaten’ van start gaat. ‘Dit komt echt uit de tenen en het overstijgt alle partijpolitiek!’ Laat het raadslid weten.

Vanuit zijn ergernis besloot Van Braam zijn thuisisolatie op te geven, om voor de deur van een der drukste punten in Zaandam, de Primark, een belangrijke boodschap te brengen: ‘1,5 meter is 22 tomaten’.

Waarom SP-tomaten als het belang van de boodschap voorop staat?

Van Braam: ‘Iedereen eet tomaten, of heeft ze in huis. De vertaling van zo’n bekend en gezond product naar anderhalve meter maakt direct alles duidelijk! Hou afstand! En dan niet tien tomaten, niet zeventien tomaten, maar tweeëntwintig!’

Van Braam en zijn partijgenoten staan nog tot 11.00 uur bij de Primark. Tussen 12.00 en 14.00 uur staat het gezelschap op de Zaanweg en vanaf 15.00 tot ongeveer 17.00 uur zullen zij winkelcentrum Plaszoom in Wormer aandoen.

Van Braam: 'Bij de vorige verkiezingen hebben we Wormerland moeten laten schieten, maar in 2022 komen we keihard terug. Zie dit als het begin van de campagne.'

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl