Amateurvoetballers in het zonnetje

Gepubliceerd: 15-10-2021 14:10

Amateurvoetballers in het zonnetje

STREEK - De eerste dagen van de herfstvakantie zorgen voor een aantal interessante ontmoetingen op de voetbalagenda. De Zaanse derby in de tweede klasse zaterdag tussen de nummer één en de nummer laatst (OSV en FC Zaandam) zal ongetwijfeld kunnen rekenen op een flinke publieke belangstelling op sportpark Hoornseveld.

ZATERDAG
In de derde klasse moet het ZCFC in haar vertrouwde omgeving gaan lukken om de eerste overwinning te boeken. IJmuiden is tot nu toe de remisespecialist (4 gespeeld, 4 gelijk geëindigd) en raakt dan haar ongeslagen status kwijt en zal het Zaanse Oranje naast zich zien verschijnen.

In de vierde klasse blijft het wekelijks de vraag wie er voor een stunt gaat zorgen. De krachtsverschillen lijken nihil, maar schijn kan bedriegen.

Zaterdag 16 oktober
2A FC Zaandam -OSV, 3A ZCFC-IJmuiden, 4B Jisp-De Meteoor, OFC-De Volewijckers, RCZ-Rood-Wit Zaanstad, SDOB-Zaanlandia, TOB-Fortuna Wormerveer, Westzaan-Blauw Wit W, WSV '30-Sporting Krommenie.

ZONDAG
De trotse koploper van de eerste klasse Assendelft gaat op bezoek bij Legmeervogels. Een club die nu al weet volgend seizoen op de zaterdag actief te zullen zijn. Fortuna W ontvangt ROAC uit Rijpwetering. Deze ploeg is nog zonder overwinning.

KFC kan ongetwijfeld kracht putten uit het bereiken van de volgende ronde in de KNVB beker. Winst van de Kogers maakt de aansluiting met de middenmoot een feit.

In de Zaans getinte derde klasse blijft Hercules Zaandam ongetwijfeld de koploper als zij winnen van het nog puntloze de Rijp. Sporting Krommenie leed midweeks een oefennederlaag met een korfbaluitslag (tegen Fortuna O23 met 4-7) en zal dat recht willen zetten tegen Egmondia. Voor SVA wacht de uitdaging tegen Koedijk. Beide teams behaalden tot nu toe een 100% score. Een echte kraker derhalve. Het tot nu toe tegenvallende Saenden kan kracht putten uit een overwinning bij eveneens puntloze KSV. De strijd tussen Vrone en WSV’30 is moeilijk te voorspellen. Beide hebben 3 uit 3 behaald.

Zaandijk zal in 4D de handen vol hebben aan Onze Gezellen, waar RCZ geen probleem mag ondervinden bij het onderaan staande HYS en zal de derby tussen Westzaan en Rood Wit Zaanstad ongetwijfeld een aantrekkelijke derby gaan worden.

Zondag 17 oktober
1A Fortuna Wormerveer-ROAC, Legmeervogels -Assendelft, 2A KFC-Spirit '30, 3B Egmondia-Sporting Krommenie, Koedijk –SVA, KSV Heerhugowaard-Saenden, De Rijp-Hercules Zaandam, Vrone-WSV '30, 4D Onze Gezellen-Zaandijk, RCZ-HYS, Westzaan-Rood-Wit Zaanstad.


Foto Theo van Vlaanderen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl