Appartementengebouw krijgt andere eigenaar

Gepubliceerd: 14-08-2020 10:08

Appartementengebouw krijgt andere eigenaar

WORMERVEER - Soms heb je als argeloze passant geen idee wie of wat er eigenaar is van een wooncomplex. Aan de Zaanweg in Wormerveer (huisnummers 53-54) behelst 20 appartementen. Ooit waren het kantoorpanden, al jaren geleden zijn deze omgebouwd. Dat appartementengebouw aan de Zaanweg gaat nu over naar WormerWonen.

De betreffende appartementen worden door ZVH verkocht. Het bewuste woonblok van in totaal 20 sociale huur appartementen met een historisch karakter met deels uitzicht op de Zaan en op een uitstekende locatie binnen de stadsregio, drie minuten lopen van station, worden overgenomen door WormerWonen. 


Hiermee blijven de woningen ook in de toekomst behouden binnen de sociale huursector. De bewoners van het complex hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen over deze overname. De bewoners zullen feitelijk niet veel van de overdracht merken: de huurovereenkomst wordt voortgezet. Daarnaast is WormerWonen, net als ZVH, een sociale huisvester, met grote aandacht voor de kwaliteit van de dienstverlening en betaalbaarheid. Hierdoor heeft de verkoop van de appartementen geen grote gevolgen voor de bewoners. 

Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zal één van de huismeesters van WormerWonen het complex onder zijn hoede nemen. De voorgenomen overdracht heeft plaats op 1 september. Voor die tijd ontvangen huurders alle benodigde praktische informatie die hoort bij huren van WormerWonen. 

De nieuwe eigenaar is verheugd een complex aan haar bezit te kunnen toevoegen dat bijzonder geschikt is voor jongeren en andere starters omdat deze doelgroep te maken heeft met lange wachttijden op de woningmarkt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl