Appeltaarten, doorzetten en Vrolijke Markt voor Team Fien

Gepubliceerd: 19-03-2019 10:03

Appeltaarten, doorzetten en Vrolijke Markt voor Team Fien

KOOG AAN DE ZAAN - Elly Blankman gaat op 6 juni de 1860 meter hoge Alpe d'Huez te voet bedwingen. De inwoonster uit Koog aan de Zaan loopt als ‘ervaringsdeskundige’ – ze kreeg vorig jaar de diagnose borstkanker - de bergroute tijdens de Alpe d’HuZes. Bij dit evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker. Naast haar sponsoractie wordt dichterbij huis een Vrolijke Markt gehouden. De opbrengst gaat ook naar  genoemde goede doel.

Los van de persoonlijke voorbereidingen mag Elly op een andere manier aan de bak. Of beter gezegd: aan het bakken. Want als gemeentelid van Zaanstad Ecclesia bakte ze appeltaarten waarvan de opbrengst naar Alpe d’HuZes gaat.

Echte Herman Brood
Dit jaar pakt de oecumenische groep extra bijzonder uit met een Vrolijke Markt. Op zondag 24 maart is de schuilkerk aan het Papenpad 13 in Zaandam het onderkomen voor een bijzondere verkoopmarkt.

,,We noemen het bewust geen rommelmarkt. Want we verkopen echt mooie artikelen waar je blij van wordt. Zoals optische glaskunst, keramiek, schilderijen. Zo is er een echte Herman Brood te koop. Plus de lekkere appeltaarten! En ik kan dat weten want ik bak ze ieder jaar”, zegt Elly lachend.

Inbrengen
De Vrolijke Markt duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Particulieren die mooie artikelen willen inbrengen kunnen dat doen op zaterdag 23 maart van 11.00 tot 16.00 uur. Komt dit moment niet uit? Neem dan vooraf contact op met Elly. Dat kan via ellyblankman@hotmail.com

Team Fien
Samen met dochter Maaike en haar partner Djamilla, Madeline (collega van Maaike) maakt Elly onderdeel uit van Team Fien. Dochterlief Maaike fietst, net als Madeline en Djamilla. Laatstgenoemde neemt haar dochtertje Fien (5) op de fietsaanhanger mee.

Blaren…
Inmiddels wordt er al druk geoefend. Zodra het even kan, neemt ze de kuierlatten. Soms met haar man gewoon een rondje door de eigen wijk Westerkoog. Dan langere tochten met vriendinnen. ,,Ik heb ontzettend snel last van blaren. Gelukkig heb ik nu goede schoenen en de juiste wandelsokken. Want ik moet echt kilometers maken. Of het gaat lukken? Ik verwacht het wel. Met een slim kledingpakket, goede voorbereiding en de juiste motivatie ga ik ervoor.”

Loslaten
,,Het zal deze keer wel een ‘dingetje’ worden”, zegt ze met Zaanse nuchterheid. ,,Nu loop ik voor mezelf. Ik denk dat ik alleen ga lopen. Juist goed. Dan kan ik mijn gedachten laten gaan. Loslaten. Want ik ben er klaar mee. Mijn diagnose was goed. Er is leven na de kanker.”

Zie ook: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/teamfien

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl