AZ goes USA

04-09-2020 13:14

AZ goes USA

STREEK - Het meest opmerkelijke nieuws rondom AZ is even niet het feit dat de club donderdagmiddag met 1-1 gelijk speelde tegen KAA Gent. In het oog springt momenteel het bericht er een Amerikaan, Billy Beane, een aandeel van de club heeft genomen van 5%. Daarmee zetten AZ en Billy Beane een belangrijke volgende stap in de toekomstige ontwikkeling van de club.

Deze stap maakt dat de samenwerking met Beane verder geformaliseerd kan worden. De club en Beane hebben een overeenkomst gesloten waarin wordt vastgelegd dat er een aandeel wordt genomen in de club met een maximum van net onder de 5%. Beane, Executive Vice President van Major League-honkbalclub Oakland Athletics, is sedert 2015 al bij AZ betrokken als adviseur. Door deze overeenkomst wordt die samenwerking verder versterkt.

"Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft de rol van Billy als adviseur ons veel voordelen gebracht", zegt AZ's Algemeen Directeur Robert Eenhoorn op de website van de club. "De samenwerking over de afgelopen jaren heeft ons laten zien hoe geweldig het is om de breedte en diepte van Billy's kennis en ervaring tot onze beschikking te hebben. Het is van onomstotelijke toegevoegde waarde geweest. Door dit nu te formaliseren, verzekeren we ons van duurzame samenwerking met het oog op de toekomst van AZ. Gebruik maken van Billy's expertise, ervaring en netwerk gaat in onze visie ongelooflijk waardevol zijn voor die toekomst.”

Visie en strategie
Eenhoorn: “Billy's ervaring in het leiden van een belangrijke Amerikaanse sportorganisatie, met een beperkt budget, spreekt voor zich. Hij zal dan ook een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van AZ's visie en strategie voor de komende jaren."

‘Vruchtbare samenwerking’
René Neelissen, voorzitter Raad van Commissarissen: "Via Billy ontsluiten we een enorm netwerk in de sportwereld. We zijn er zeer van overtuigd dat daarin veel is te winnen voor ons. In sommige aspecten is de voetbalsport een voorloper in vergelijking met andere sporten, maar in veel opzichten is het tegenovergestelde waar. Billy heeft ons geholpen die aspecten te erkennen en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Onze vruchtbare samenwerking, die in 2015 begon, heeft nu geleid tot de beslissing om Billy een belang van maximaal net onder de 5% in AZ toe te kennen.”

Duurzaam en langdurig karakter
“Onze visie ten aanzien van de toekomst van AZ heeft ons doen inzien dat het nodig is dat de samenwerking een duurzaam en langdurig karakter moet krijgen via deze financiële overeenkomst”, vervolgt Neelissen. “AZ laat door deze overeenkomst tevens zien dat de club openstaat voor externe financiering. Echter zullen louter financiële overwegingen nimmer de doorslag geven. Alle toekomstige activiteiten moeten wat dat aangaat passen in de visie en plannen van de club voor de toekomst. Alle beslissingen op dat vlak zullen gedreven worden door de toekomst van AZ, zowel nationaal als internationaal."

Op de AZ foto de hoofdrolspelers Neelissen, Eenhoorn, Huiberts en Beane

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl