Beeld Kroosduiker onderwerp van gesprek en vandalisme

20-01-2021 15:31

Beeld Kroosduiker onderwerp van gesprek en vandalisme

WESTZAAN - Aan de Middel in het dorp staat (vlakbij de U-bocht onderaan de A8) al jaren een beeld- en sfeerbepalende uiting. De houten kikker is de laatste dagen weer onderwerp van gesprek geweest.

Jaren geleden was de kikker prominent aanwezig op het terrein van houthandel Pont Meijer aan het Zuideinde in Westzaan. De basis van het bedrijf werd gelegd in 1844, toen ondernemer William Pont de ‘Houthandel William Pont’ oprichtte. Nadat groothandel Pontmeyer het terrein aan het Zuideinde in Westzaan had verlaten werden in de zomer van 2006 de houtloodsen gesloopt en werd het terrein ingericht voor woningbouw.


De kikker werd in de opslag gezet aan de Vaartdijk. Op initiatief van Wouter Veenis en toenmalig wijkmanager Monica Briefjes en steun van de Rotary is het monument verplaatst naar de huidige locatie. In de achterliggende jaren is er diverse keren sprake geweest van vandalisme aan en rond de Kroosduiker. Recentelijk verscheen er een Disney afbeelding. In het monument bevestigd met stevige schroeven. 

Er zijn plannen om het beeld te verplaatsen naar de rotonde die is gesitueerd in de Provinciale wegen N246 en N515 met o.a. een afslag richting Blankenburg. 


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl