Benefietveiling 'Zaanstormend' succesvol

Gepubliceerd: 23-03-2021 9:03

Benefietveiling 'Zaanstormend' succesvol

ZAANDAM - De veiling die het Zaantheater van 25 februari tot 17 maart heeft gehouden voor het jeugd-talentproject ' Zaanstormend' heeft 1226,50 euro opgebracht.

Tijdens de veiling werden ingelijste fotocollages aangeboden. Centraal op de foto's stonden de kleedkamers van het Zaantheater. Tien jaar lang fotografeerde Annemarieke Koelewijn de kleedkamers van artiesten terwijl zij op het podium van het Zaantheater stonden.


Het resultaat was een keur aan foto's van bekende Nederlandse artiesten zoals de Golden Earring, Freek de Jonge en Brigitte Kaandorp. Met de veiling wilde het Zaantheater geld inzamelen voor het jeugd-talentontwikkelingsproject 'Zaanstormend', waarbij jongeren een plek krijgen om hun talent te ontwikkelen en dat talent te tonen aan iedereen in de Zaanstreek.

De meest populaire werken waren van Bert Visscher, Jochem Myjer, Boudewijn de Groot en Frank Boeijen. Het meeste geld werd echter neergelegd voor de kleedkamer van de Golden Earring: 250 euro. Volgens een bieder was het een uniek exemplaar.

'Zaanstormend' is een samenwerking tussen het Zaantheater en kunstencentrum Fluxus. Jongeren uit Zaandam en omstreken krijgen dankzij dit project de kans om te schitteren in het Zaantheater.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl