Bestemmingsplan Bannehof nu richting gemeenteraad

14-08-2020 11:42

Bestemmingsplan Bannehof nu richting gemeenteraad

ZAANDIJK - De locatie van het voormalig gemeentehuis aan de Bannehof in Zaandijk herontwikkelen was de gedachte achter het Bestemmingsplan Bannehof. Dat plan voor 160 woningen met ruimte voor sociaal en groen is nu naar de gemeenteraad.

Ruim een jaar geleden werd het ontwerpbestemmingsplan Bannehof ter inzage neergelegd. Nu is de definitieve versie aan de gemeenteraad aangeboden. De aangescherpte stikstofregels worden aangegeven als de reden voor de vertraging. De gemeente wil de locatie van het voormalig gemeentehuis aan de Bannehof in Zaandijk herontwikkelen. 

 

Er is ruimte voor maximaal 160 grondgebonden woningen en appartementen, verdeeld over drie bouwblokken, in een parkachtige, groene omgeving. In het plan komen sociale huurwoningen (30%), huurwoningen in het middensegment, starterswoningen, woningen voor senioren en middeldure koopwoningen. Ook komen er mantelzorg- of kangoeroewoningen. Daarnaast is er aandacht veel aandacht voor duurzaamheid en klimaatadapdatie.

“We zetten weer concrete stappen om mooie, kwalitatief hoogwaardige woningen aan onze gemeente toe te voegen”, zegt wethouder Wessel Breunesse. “Op deze plek willen we betaalbare en duurzame woningen laten ontwikkelen die voor zo’n 160 Zaanse gezinnen een mooi nieuw thuis kunnen vormen. Zo gaan de gasloze woningen onder andere ontwikkeld worden met warmtepompen en zonnepanelen. Ook is er aandacht voor klimaatadaptatie in de vorm van groene daken en maatregelen om water langer vast te houden zoals wadi’s. De groene omgeving zorgt ervoor dat dit niet alleen een mooi nieuw buurtje wordt, maar dat het het hele gebied mooier maakt”.

Om de woningen te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan nodig. Vorige jaar is het ontwerpbestemmingsplan Bannehof Zaandijk ter inzage gelegd. Over het ontwerpbestemmingsplan is één zienswijze ingediend. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassingen van het bestemmingsplan. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl