Bestemmingsplan Gouwpark naar gemeenteraad

Gepubliceerd: 29-08-2019 11:08

Bestemmingsplan Gouwpark naar gemeenteraad

ZAANDAM – Er wordt al geruime tijd gewerkt aan het nieuwe woonbuurtje Gouwpark. Te vinden op de plek waar ooit ziekenhuis De Heel stond. Inmiddels omgedoopt tot het welluidende Zaans Medisch Centrum. Vandaag is het bestemmingsplan ter besluitvorming naar de raad gestuurd.

Wethouder Songül Mutluer: ,,Hiermee hebben we de volgende fase bereikt, een grote stap dichterbij de bouw van 250 nieuwe woningen. Een mooi plan op een centrale locatie dichtbij het groen en voorzieningen. Met verschillende appartementen en grondgebonden woningen bieden we een prachtige kans aan Zaankanters van jong tot oud en voor elke portemonnee."

Sociale bouw
Samen met projectontwikkelaars HSB Ontwikkeling en Wilma Wonen is gewerkt aan een divers woningbouwprogramma. Waaronder het aandeel van dertig procent sociale huur en passende woningen voor doorstromers op de woningmarkt. Met de Gouw aan de oostkant en Burgemeester In ’t Veldpark aan de zuidkant, ligt de wijk direct aan ecologische verbindingszones. De wens is om veel openheid te creëren zodat het groen ook goed zichtbaar is in en vanuit de wijk. De straten worden zo ingericht dat stapvoets moet worden gereden.

Bestemmingsplan
Gouwpark behoort tot ‘Top 16 woningbouwplannen’ die Zaanstad versneld wil realiseren. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2020 gestart wordt met bouwen. Na de sloop van het ziekenhuis is er vooral gewerkt aan de basis van de infrastructuur.

Na publicatie van het vaststellingsbesluit ligt het bestemmingsplan ter inzage, digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.zaanstad.nl en op papier via de balie van het stadhuis.

Meer informatie over het nieuwe Gouwpark is te zien op www.gouwpark.nl.

Bijgaande foto’s en artist-impressies geven een beeld van hoe de wijk eruit komt te zien.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl