Bevlogen VVD'ers die Zaanstad nog beter en mooier willen maken

Gepubliceerd: 14-12-2021 14:12

Bevlogen VVD'ers die Zaanstad nog beter en mooier willen maken

ZAANSTAD - Op bijna dezelfde tijd waarop dat de eerdere afsplitsing van de partij (Lokaal Zaans) aangeeft geen kans te zien mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 heeft de Zaanse VVD haar kandidatenlijst vastgesteld voor de lokale verkiezingen die op 16 maart 2022 plaatshebben.

Dat levert een - volgens de VVD in haar persbericht - lijst van bevlogen mensen op die Zaanstad nog beter en mooier willen maken. "De lijst heeft een balans tussen ervaring in de gemeenteraad en nieuw politiek talent. Zoals reeds bekend voert Stephanie Onclin de lijst aan, gevolgd door nieuwkomer Fidel Lopes. Op nummer drie staat huidig fractielid Tjeerd Rienstra."

Een sterk team met diverse kwaliteiten
De afgelopen maanden hebben de liberale leden van Zaanstad de mogelijkheid gekregen om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 plaatshebben. Op 6 december is door de ledenvergadering de definitieve kandidatenlijst van VVD Zaanstad vastgesteld. Op dit moment bezet de VVD vier van de negenendertig zetels in de Zaanse gemeenteraad maar de ambitie voor de komende verkiezingen ligt hoger en daarom was het ook nodig om een sterke lijst te presenteren met personen die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben.

Goede basis
Stephanie Onclin zegt als de lijsttrekker van VVD Zaanstad onder de indruk te zijn van de individuele krachten van de kandidaten. “Deze kandidatenlijst vormt samen met het verkiezingsprogramma, welke ook vorige week is gepubliceerd, een goede basis om goed te houden wat goed is en aan te pakken wat nodig is. We hebben een goede mix van leeftijden en achtergronden en zitten met deze kandidaten in de haarvaten van de wijken en dorpen van Zaanstad. Dit team geeft heel veel vertrouwen om de verkiezingen mee in te gaan”.

Trotse partijvoorzitter
Voorzitter van VVD Zaanstad Hans de Best verklaart dat de kandidaatstellingscommissie een uitgebreid selectietraject doorlopen heeft met alle kandidaten. "Dit heeft ons als bestuur een helder beeld gegeven van de ambities, intrinsieke motivatie en persoonlijke voorkeuren van onze kandidaten. Zowel kwantitatief als kwalitatief waren er dit jaar ongekend veel kandidaten. Wij hebben dan ook een lijst kunnen maken waarbij, zelfs op niet direct verkiesbare plaatsen, uitstekende kandidaten voor de gemeenteraad staan”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl