Bij waterpolosters 'mixed feelings' bij start tweede deel competitie

15-02-2021 08:21

Bij waterpolosters 'mixed feelings' bij start tweede deel competitie

STREEK - In de (vrouwen)selectie van ZV De Ham ZC heerste na afloop van de gewonnen wedstrijd bij Swol in Zwolle een opgeluchte stemming. De 8-12 winst geeft aan dat De Ham goed overwinterd heeft. In eigen bad moeten de dames van De Zaan tegen titelkandidaat Donk maar nipt het onderspit delven (8-9).

In het Krommenieer kamp toonde men zich opgetogen. In deze competitie zijn het juist de ploegen als Swol en PSV die van gelijkwaardig niveau zijn. Winnen is dan een vereiste. Dat is in Zwolle goed en overtuigend gelukt.

De dames van De Zaan moesten in zwembad De Slag meteen de strijd aangaan met de grootmacht Donk. De wedstrijd moest gespeeld worden zonder de inbreng van twee internationals Bente Rogge en Kitty Lynn Joustra. Dit duo verkoos het vervolgen van hun studie in Amerika. Maud Koopman meldde zich wel in Zaandam. Bij de tegenstander deze wedstrijd wel drie internationals in de basis. 

Er was sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. In het laatste part was het Maud Koopman die haar ploeg op een 8-7 voorsprong zette. Twee doelpunten aan Donk zijde maakten dat de winst toch mee terug ging richting Gouda.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl