Boeren protesteren bij distributiecentrum Albert Heijn

06-07-2020 12:30

Boeren protesteren bij distributiecentrum Albert Heijn

ZAANDAM - Een groep boeren heeft zondagmiddag geprotesteerd bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. "Albert Heijn moet zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen."

Een groep van 15 tot 30 boeren kwam met hun trekkers naar Zaandam. Daar hebben ze een paar uur lang de poort van het distributiecentrum van de supermarktketen geblokkeerd. Ook Ad Baltus van Boeren in Actie Noord-Holland was erbij. Hij vertelt: "We hebben deze actie pas gisteravond bedacht."

Ook protesteerden boeren in Amsterdam. Zondag zijn de boeren in Zaandam geweest. "De aanleiding is natuurlijk het hele stikstofverhaal. De eisen van de overheid kosten geld en het is te makkelijk om dat alleen bij de boeren neer te leggen", vertelt Baltus aan NH Nieuws.

Baltus is melkveehouder en vindt dat Albert Heijn een discutabele rol speelt in de productieketen. "Er worden steeds meer eisen aan onze producten gesteld, maar wij, de producenten, krijgen daar geen beloning voor."

Albert Heijn vraagt volgens de boeren geen eerlijke prijs voor hun producten. "Wij moeten natuurlijk onze melk gewoon kwijt, na drie dagen zitten we namelijk met een volle tank. Als Albert Heijn dan zegt dat je collega een paar cent minder vraagt, dan ga je daar toch in mee. Eigenlijk kunnen we niet anders."

Albert Heijn herkent zich niet in het verhaal dat Baltus hier schetst. "Deze uitspraak van Baltus over melk is onjuist, wij geven onze melkveehouders zelf een premie," aldus de woordvoerder.


BRON NH NIEUWS

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl