Bredenhofprijs voor Pim Ligtvoet en Willemien Schenkeveld

Gepubliceerd: 08-04-2021 23:04

Bredenhofprijs voor Pim Ligtvoet en Willemien Schenkeveld

ZAANDAM - In de Bullekerk is vanavond de eerste Bredenhofprijs uitgereikt. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaars waren er vijf genomineerden. De Bredenhofstichting heeft deze nieuwe tweejaarlijkse prijs voor de beste publicatie over de Zaanse geschiedenis ingesteld. Pim Ligtvoet en Willemien Schenkeveld kwamen met hun De Zaanse Spanjestrijders als meest aansprekende aan een unanieme jurysteun en werden als 'winnaars' gehuldigd.

Het doel van deze prijs is onderzoek stimuleren naar en beschrijven van de Zaanse geschiedenis alsmede het bevorderen van de belangstelling voor de Zaanse geschiedschrijving en haar auteurs. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 2.500,-.


Naast de uiteindelijke winnaars - die Erik Schaap bedankten voor zijn voorzet voor het maken van het boek - waren er nog vier kanshebbers. Dat waren Marjan van den Berg (red) – Speuren in het Veen, Jeanne Douwes en Arno Bruitsman – Zilveren Meesterwerken uit de Zaanstreek, Jur Kingma – Vernuftelingen en kooplieden in een bijzonder landschap en Jan van der Male – 150 jaar railvervoer in de Zaanstreek.

Vanwege de coronamaatregelen heeft de prijsuitreiking in een besloten bijeenkomst in de Bullekerk plaatsgehad. Tijdens deze bijeenkomst was het Freek de Jonge, opgegroeid in de omgeving van de Bullekerk, die zeer geanimeerd in gesprek ging met de auteurs over hun boeken. Aansluitend was  het Ron Sman, voorzitter van de Bredenhofstichting, die de prijs uitreikte.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl