Bussen vast voor pollers Beatrixbrug

Gepubliceerd: 19-08-2019 17:08

Bussen vast voor pollers Beatrixbrug

ZAANDAM - Het is maar goed dat het gistermiddag slechts bussen waren die voor de pollers op de Beatrixbrug stonden en geen ambulance of andere hulpdienst. Want even na drie uur was er geen doorkomen aan voor de Connexxion lijnen 69 en 392 richting Peperstraat. Een alerte inwoonster zag het gebeuren, stapte van haar fiets en maakte bijgaande foto’s. 

De bussen stonden door de storing tussen poller en voertuigen letterlijk stil (en voor paal). De chauffeurs liepen eerst nog wat troosteloos heen en weer in de hoop dat de transponder die in het kenteken van het voertuig zit toch contact zou maken. Blijkbaar was het ook niet mogelijk met de meldkamer contact te leggen, want na wat onderling overleg besloten de chauffeurs maar hun bussen achteruit terug te rijden over de brug en een alternatieve route te kiezen.

Het is niet de eerste keer dat het verkeer vastliep op de pollers bij de Beatrixbrug. Democratisch Zaanstad heeft in het verleden al meerdere malen vragen over de weigerende pollers gesteld aan de gemeenteraad. Falende kentekenherkenning heeft er al meerdere malen voor gezorgd dat hulpdiensten niet voorbij de palen kwamen. Of dat het tot een aanrijding kwam omdat de poller sneller omhoog kwam dan gedacht.

Een voertuig dat door een poller is herkend dient snel over de omlaag gezakte paal te rijden. Want het licht springt na drie seconden op oranje en daar op rood. Dan komt de paal weer onverbiddelijk omhoog. En neemt daarbij alles mee wat er nog boven staat/rijdt…

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl