Cees Bol weer voor voren in Tour de France peloton

02-09-2020 17:57

Cees Bol weer voor voren in Tour de France peloton

STREEK - Het was vandaag in de vijfde etappe van de Tour de France 2020 lang wachten alvorens het spektakel echt op gang kwam. Onze streekgenoot Cees Bol mistte op een haar na de etappewinst.

Na de start in Gap, de plaats die vaak voorkomt in de Tourschema's, begonnen de renners aan een 183 kilometer lange etappe. In de uitlopers van de Alpen was er dit keer geen sprake van een overgangsrit tussen bergetappes, zoals doorgaans het geval is. De renners hadden er ogenschijnlijk niet veel zin in vandaag en deden het, op een plaagstoot van Kasper Asgreen en Thomas De Gendt na, rustig aan.

Op een paar heuveltjes na ging de route van de vijfde etappe voornamelijk naar beneden. Toch was een massasprint in de rit die het peloton door de Ardèche van Gap naar Privas voerde, niet vanzelfsprekend. De enige beklimmingen en de moeilijkste punten zaten in de laatste 55 kilometer. Daarin staken de renners onder meer de Rhône over, waar de beruchte mistral, de krachtige noordelijke wind, altijd lijkt te waaien en het het peloton in moeilijkheden kan brengen.

Uiteindelijk was het de Belg Wout van Aert uit de Jumbo-Visma ploeg die de vijfde etappe van de Tour de France op zijn naam wist schrijven. De Belg was in Privas de snelste in de massasprint en bezorgde zijn team daarmee de tweede etappezege van deze Tour. Zaankanter Cees Bol kwam net tekort en finishte als tweede, Sam Bennett kwam als derde over de streep.

Morgen zal de Tour tijdens de zesde etappe van de Tour de France op weg gaan naar het Centraal Massief. De start is in Le Teil en de finish 191 kilometer is later op Mont Aigoual gevestigd. De zesde etappe van de Tour start om 12.00 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.00 uur.


Foto ANP

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl