Champions League toernooi kent alleen maar winnaars.

20-06-2021 09:06

Champions League toernooi kent alleen maar winnaars.

WORMERVEER - Met de finale nog vers in het geheugen werd in het Saen Siro in Wormerveer opnieuw de Champions League verspeelt. Organisator RKVV Saenden had uitgepakt om alles op alles te zetten om dit, door corona verloren gegane seizoen alsnog goed te maken voor de jongste voetballers.

Sporting Krommenie, SVA, Westzaan en Saenden voorzagen hun toekomst van kleding van clubs met grote namen als Real Madrid, Liverpool, Westham United, Tottenham Hotspurs, Benfica, Sporting Lissabon, Bayern Munchen, Barcelona, Napoli en As Roma.

TEKST EN FOTO'S PETER SEIJMOUR

De jeugdige spelers betraden op de klanken van de Champions League hymne het veld en alle teams stelden zich naast elkaar op om het talrijke publiek in het Saen Siro van Saenden te begroeten. Onder luid applaus werden de teams voorgesteld door speaker Rick Vet. Alle teams zouden tegen elkaar uitkomen met maar een doel. Plezier maken en je voor even een topspeler voelen op het hoogste podium. En plezier hadden ze.

Na het eerste fluitsignaal kreeg het toegestroomde publiek waar voor zijn geld. Er werd gestreden, aangevallen, verdedigd, maar vooral samen gespeeld. Als volwassene waan je je voor even kind en ga je terug naar je eigen jeugd. Dit is wat voetbal zo leuk maakt. Deze spelers maken geen verschil in tegenstander, kleur, ras, postuur of voetbalkwaliteiten, Iedereen is gelijk en daar kan onze maatschappij een voorbeeld aan nemen.

Na afloop elkaar even een boks of high five geven en door. Jeugdvoorzitter Rick Vet had bewust gekozen voor een toernooivorm waarbij de uitslag onbelangrijk was. 6-0 winnen of 3-1 verliezen het maakte allemaal niet uit. Er werd ook geen stand bijgehouden waardoor er aan het eind alleen maar winnaars waren. “De clubs met veel jeugd spelen op prestigieuze toernooien waar onze teams nooit uit zouden komen. Met deze opzet voelen onze spelers even hoe het moet zijn om een superster te zijn, Het plezier wat dat alleen al met zich meebrengt is de moeite van het organiseren waard”, aldus Vet. “Ik moest vader Rob en zijn onderhoudsploeg wel overtuigen dat de allerkleinsten weinig schade aan het pas ingezaaide veld zouden veroorzaken op het veld dat al een jaar stilligt”.

Een leidster van een van de deelnemende clubs bedankte de organisatie voor alle goede zorgen en een geweldig toernooi. Van bruine krentenbollen tot waterijsjes: alles was tot in de puntjes verzorgd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl