Chocoladefabriek De Euforij in zee met Royal Duyvis Wiener

Gepubliceerd: 17-06-2015 10:06

Chocoladefabriek De Euforij in zee met Royal Duyvis Wiener

ZAANDAM - Chocoladefabriek De Euforij heeft een contract met Royal Duyvis Wiener B. V. getekend voor de bouw van een hoogwaardige mixer/vermaler. Met dit apparaat brengt De Euforij het chocolade maken terug in de Zaanstreek. Royal Duyvis Wiener is een logische stap.

Er is gekozen voor een Wiecon, een mixer/vermaler met een BLC (Batch Liquid Conche) die in de hele wereld wordt gebruikt voor de productie van onder anderen  chocolade. De machine mengt en vermaalt alle ingrediënten gelijktijdig tot de exact gewenste fijnheid.

Na de menging en maling wordt de chocolade 'geconcheerd'. Hiermee worden ongewenste zuren uit de cacao en vocht verwijderd. Het eindresultaat is een zachte en heerlijke smaak met al het goede van de cacao in combinatie met de juiste textuur. Belangrijk voor de verwerking van de chocolade in een reep of tablet. De BLC verzorgt het vloeibaar concheren.

Service

De locatie van de machinefabriek was een belangrijke overweging om te kiezen voor de Zaanse machinefabriek. Maar dat niet uitsluitend. De ontwikkeling van recepturen, procesbeheer, technische ondersteuning en service heeft Royal Duyvis Wiener tot een zeer gewaardeerde partner in de cacao- en chocolade verwerkende  industrie gemaakt, dus ook voor De Eurorij.

Royal Duyvis Wiener is op het gebied van cacao- en chocolade verwerking marktleider. Ze biedt tegenwoordig ook voor (kleinere) ondernemers die zelf hun chocolade producten willen maken oplossingen op maat.

Foto: Op de foto staan Wouter Koopdonk (De Euforij) en Rene de Vries (International Sales Manager Royel Duyvis Wiener) bij een deel van de chocolademachine.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl