Crowdfunding-actie Fronik Buurtboerderij nadert eindsprint

Gepubliceerd: 18-04-2019 19:04

Crowdfunding-actie Fronik Buurtboerderij nadert eindsprint

ZAANDAM - De crowdfunding actie van de Fronik Buurtboerderij aan het Westerwindpad in Zaandam nadert de eindsprint. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, wordt de eindstand bekend gemaakt. En het eindoordeel geveld; is het initiële doel van 30.000 euro gehaald? En mag de eigenwijze buurtboerderij beginnen met het verbouwen van de stallen voor haar dieren? 

De teller op www.voorjebuurt.nl/nl/projects/fronik/ blijft doorlopen en staat inmiddels op 85% van het streefbedrag: ruim €25.000. Dit bedrag is bij elkaar gebracht door 319 giften van buurtbewoners, bezoekers, vrijwilligers, supporters, wethouders, bedrijven, scholen en kinderen. En daar krijgt iedereen ook wat voor terug; zo is er het Fronik pretpakket, de zomerse lunch, de vaarexpeditie of teamdag voor gul gevende bedrijven.

Mocht de Fronik haar streefbedrag van €30.000 behalen, wordt er in september begonnen met het opknappen van de stallen. Bij €70.000 is er genoeg geld om ook de bijgebouwen en werkplaats aan te pakken. Wil de Fronik buurtboerderij écht haar dromen waarmaken dan is er zeker €100.000 nodig om de gemeenschappelijke ruimtes, woonkeuken en museum duurzaam te verbouwen. En voor de komende tientallen jaren een plek te bieden aan alle bezoekers.

Zie verder https://www.voorjebuurt.nl/fronik en https://www.fronikboerderij.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl