D66 kopstuk Martin Hoek doet stap terug

Gepubliceerd: 26-05-2021 16:05

D66 kopstuk Martin Hoek doet stap terug

ZAANSTAD - Het is Krommenieër Jan de Vries die in een emotionele brief laat weten dat zijn D66 kompaan Martin Hoek zich genoodzaakt ziet de gemeentepolitiek even te laten voor wat deze is. De gezondheid van Hoek staat op 1 en daarom heeft hij zijn ontslag als gemeenteraadslid ingediend.

Uit de persoonlijke brief van Jan de Vries valt af te leiden dat er een zwaar besluit door Hoek is genomen. De slotzin spreekt boekdelen: "Beterschap “ouwe reus” en pas goed op jezelf!"

De aanleiding van dit ingrijpende beeld  is Covid-19, in de volksmond het Corona virus genaamd. Dat dit een venijnige en onvoorspelbare ziekte is, beseffen we allemaal. 

"Het is al weer even geleden dat ik op een zondagmorgen rond de klok van negen uur een berichtje kreeg van onze fractievoorzitter Martin Hoek met het verzoek of hij mij mocht bellen" schijft De Vries. "Het schikte en een minuut of wat later spraken wij elkaar en deelde Martin mee dat hij zijn ontslag als gemeenteraadslid in ging dienen. Zijn stem klonk mat en vermoeid omdat deze boodschap hem duidelijk zwaar viel."

Op de vraag van Jan de Vries of hij er goed over had nagedacht bleek dat zo te zijn. "Drie dagen had Martin er voor nodig gehad om dit verdraaid zware besluit te moeten nemen. Twee banen, één als docent op het Zaanlands en één als gemeenteraadslid waren voor hem niet meer te combineren."

Omdat de eigen gezondheid voor alles gaat heeft D66 daarom Martin's ontslag, zij het met bloedend hart,  aanvaard en is zijn opvolgingsprocedure inmiddels in gang gezet.

Een ding weet De Vries absoluut zeker. "En dat is als Martin, vanaf 1990 mijn politieke maatje, waarmee ik in het oog van de storm heb gestaan, helemaal is genezen en Covid-19 heeft verslagen, hij zal terugkeren op het Zaanse politieke toneel."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl