Dag van open deur intrappen: Sinterklaas zorgt voor onrustige nachten bij kinderen

Gepubliceerd: 30-11-2018 14:11

Dag van open deur intrappen: Sinterklaas zorgt voor onrustige nachten bij kinderen

REGIO - Je kunt de vraag stellen: hebben de onderzoekers van de winkel bedden.nl zelf uiterst slecht geslapen toen ze op het briljante idee kwamen een onderzoek te maken over ‘de invloed van Sinterklaas op het slaapgedrag van hun kinderen’?

Want ze kwamen tot de ‘schokkende conclusie’ dat tijdens Sinterklaas treden er bij 38 procent van de kinderen in Nederland veranderingen in het slaapgedrag optreden. Kinderen worden vooral vroeger wakker, kunnen moeilijker inslapen en worden vaker tussentijds wakker. Zo bleek uit het onderzoek onder 708 respondenten. Eh, ouders dus.

Dan volgen allerlei cijfers als ‘44,1 procent van de ouders merken tijdens de sinterklaasperiode veranderingen in het slaapgedrag van hun kinderen zoals vroeger wakker worden. Moeilijker inslapen wordt door 30,6 procent van de ouders genoemd en nog meer feiten waarvan je kunt denken: heb je geen betere dingen in je leven te doen dan dit onderzoek?

Welke marketeer zou nou de vraag hebben bedacht ‘hebben cadeaus en schoen zetten invloed op de nachtrust van uw kind?’ Zelfs de invloed van het Sinterklaasjournaal is onderzocht. En… iets dat iedere schooljuf of meester, ouder en wie dan ook die met kinderen werkt of ze zelf heeft al weet; kinderen vertonen ook overdag drukker gedrag tijdens de Sintperiode. (bijna 40%) Al slaagt 4,1 procent van de kinderen erin juist makkelijker in slaap te komen.

Mini-onderzoek
De redactie van RTV Zaanstreek heeft ook een mini-onderzoek gedaan naar de invloed van Sinterklaas bij de ruim tweejarige Levey uit Zaandam. ,,Trein!” zegt hij stralend en wijst naar zijn pasgekregen speelgoed die hij in zijn schoen vond. Het is precies 14.45 uur. Bijna één uur en drie kwartier middagslaap zit er net op. Op de kop af net zo lang als gisteren. En de dag ervoor. Gelukkig kun je in een onderzoek altijd ergens een constatering onder wegschrijven. En dus is onze conclusie: Levey behoort tot de categorie kinderen die het krijgen van cadeaus en gezellig samen liedjes zingen gewoon erg leuk vinden.Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl