De Kift brengt lichtpuntje in duistere tijden

Gepubliceerd: 12-03-2021 16:03

De Kift brengt lichtpuntje in duistere tijden

STREEK - Noem het gerust 'onze Zaanse trots' want zo staat De Kift in muziekland wel bekend. De band, stammend uit 1988, is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met een danige dosis gecontroleerde chaos brengt De Kift een megamooie mix van magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten samengesteld uit de wereldliteratuur.

De Kift bracht sinds de oprichting al elf studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland. En in deze dagen presenteert De Kift een klein lichtpuntje in deze duistere tijden! 

Het lichtpuntje dan. Het laatste album ”Hoogriet” is nu ook op vinyl te verkrijgen! Veertien spiksplinternieuwe, schetterende dans-, wals-, en treurnummers om op rond te springen door de huiskamer of naar te luisteren in een hoekje van de bank. “Hou mijn hoofd helder en mijn hersens bij elkaar.”

Samen met oude en nieuwe vrienden vormt dit twaalfde album een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen. Tegelijkertijd wordt er met opgetogen dissonanten grimlachend naar de toekomst gekeken.

Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes, zoals regisseur Aki Kaurismäki (o.a.The man without a past) en trompettist Louis Armstrong, keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee.

Wim ter Weele heeft van de verpakking wederom een kunstwerk weten te maken. ''We hebben er nog maar een paar'', aldus Wim. Twijfel niet!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl