Deel bewoners Westerwatering ziet betaald parkeren als oplossing overlast

21-11-2018 09:17

Deel bewoners Westerwatering ziet betaald parkeren als oplossing overlast

ZAANDAM – Bewoners van de wijk Westerwatering die in de buurt van het NS-station wonen zien het invoeren van betaald parkeren als oplossing voor de parkeeroverlast die nu het geval is.

Althans, ruim 40% van de 571 bewoners die de enquête invulden heeft regelmatig overlast van parkeren in de buurt. De gemeente polste mei dit jaar 1307 adressen. De respons kwam op 44%.

In twee deelgebieden is een meerderheid vóór invoering van betaald parkeren. Het gaat om straten op het Zwaneneiland en de Westzanerdijk: Kapzaag, Fineerzaag, Handzaag, Westzanerdijk (oost), Rondschaaf, Aris van Broekweg (66% voor). En om straten in een deel van de Muziekbuurt: Prelude, Symfonie (zuid), Aubade, Cello, Fagot, Hobo, Klarinet, Piccolo (59% voor).

Parkeerdruk
Wethouder parkeren, Gerard Slegers: ,,We staan als stad voor een enorme woningbouwopgave. Dit betekent automatisch meer auto’s en druk op parkeerplaatsen in de directe omgeving. En dat bewoners niet per definitie hun auto voor de deur kwijt kunnen. Het is voor ons een uitdaging te kijken hoe we een zo optimale invulling van de openbare ruimte kunnen realiseren. Het invoeren van betaald parkeren in bepaalde gebieden kan een oplossing zijn.”

De gemeente kreeg klachten uit de Muziekbuurt, van het Zwaneneiland en de Westzanerdijk over automobilisten die niet wonen in deze buurten, maar daar wel gratis parkeren. Het gaat om onder meer forenzen, werknemers en bewoners van de binnenstad die geen parkeervergunning of garageabonnement willen kopen. Daarom besloot de gemeente de enquête te houden.

Besluitvorming
De onderzoeksresultaten worden aan de geënquêteerden en het college aangeboden. De uitslag wordt ook besproken met belangenverenigingen. Het college besluit naar verwachting in december 2018 of januari 2019 over het wel of niet invoeren van betaald parkeren in (delen van) Westerwatering.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl