Dennis Doves coach van het jaar

20-06-2021 10:12

Dennis Doves coach van het jaar

ASSENDELFT - Eerder dit seizoen werd een interessant Korfbal League seizoen afgesloten. Aan het einde zijn er dan altijd verkiezingen. De trainer van het jaar wordt o.a. gekozen. Dit keer een mooi trio genomineerden t.w. Damien Folkerts en Ard Korporaal (Fortuna/Delta Logistiek), Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp (PKC/Vertom) en ook onze streekgenoot Dennis Doves (KZ/Thermo4U).

De coach staat komend seizoen niet meer aan het roer van KZ/Thermo4U, maar werd door zijn collega’s, de spelers/speelster én arbiters uit de Korfbal League verkozen tot Beste coach van het afgelopen seizoen.

Doves behaalde met zijn ploeg de tweede ronde van de play-offs en dwong daarin Fortuna/Delta Logistiek tot een derde duel. “Dit is wel de kroon op mijn werk”, aldus Doves toen hij de award en de bloemen overhandigd kreeg.

Vanwege de coronabeperkingen werd Doves thuis als het ware overvallen. Zijn verrassing was zichtbaar groot. ‘Gaaf man’ was zijn eerste opmerking. ‘Normaliter weet ik altijd wel iets te zeggen, maar sta nu even met mijn mond vol tanden.’

Vanzelfsprekend was hij al trots op de nominatie. ‘Twee jaar KZ waren fantastisch. Dit beschouw ik als de kroon op het werk. Ben ik echt de beste coach?Normaal gesproken denk je dan aan de kampioen. We hebben als team een goed seizoen gedraaid. Het gaat ook om het ontwikkelen en daarin zijn we super geslaagd. En daarom ben ik zeer verguld met deze prijs.’

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl