Dico Dik en Robert Luttik geen kilometervreters meer

23-12-2021 08:37

Dico Dik en Robert Luttik geen kilometervreters meer

STREEK - Voor menig korfbaliefhebbende streekgenoot was het eerder al een verrassing. Want na jarenlang uiterst succesvol in het Zaanse korfballandschap te hebben gefunctioneerd waagde Dico Dik, samen met Robert Luttik, de overstap naar korfbalvereniging LDODK/Rinsma Modeplein in het Friese land.

De fusievereniging uit de plaatsen Terwispel en Gorredijk en trainer/coach Dico Dik hebben in onderling overleg besloten de samenwerking per direct stop te zetten. Dik is bezig aan zijn eerste seizoen bij LDODK.

Halverwege de poulewedstrijden in de Korfballeague staat LDODK op een tweede plaats, met zes punten uit vijf wedstrijden. Toch blijken de partijen niet gelukkig met het verloop van de competitie. Het vertoonde spel is niet wat er van de huidige LDODK-selectie verwacht mag worden.

Dico Dik heeft het bestuur van LDODK zondag na het kansloze verlies tegen Fortuna meegedeeld onvoldoende vertrouwen te hebben in een verdere verbetering. Hij heeft toen ook het vertrek van hemzelf en assistent Robert Luttik aangekondigd. “Het is mij niet gelukt om op voor de mij belangrijke aspecten van het korfbal voldoende progressie te boeken. Wij zijn desondanks blij met de kansen die we hier gekregen hebben. Jammer dat we de volle tribunes en de sfeer in Kortezwaag niet hebben kunnen meemaken.”

LDODK betreurt het dat de samenwerking al na een half jaar ten einde komt. “Maar als de klik er niet meer is, dan is dit een verstandig besluit”, aldus voorzitter Gouke de Vries.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl