Doelman Nordin Bakker verder in Bulgarije

23-06-2021 10:00

Doelman Nordin Bakker verder in Bulgarije

STREEK - Vanuit Oostknollendam stapte een jonge en talentvolle doelman Nordin Bakker over van de lokale trots VVK naar de grote broer Fortuna Wormerveer. Zijn talenten bleven niet onopgemerkt en was het FC Volendam dat hem een contract aanbood. Dat werd niet verlengd en nu vertrekt Bakker naar het Bulgaarse FC Beroe Stara Zagora.

Na zijn periode bij Fortuna W - waar hij de opmars richting Hoofdklasse meemaakte - bleek dat er meerdere clubs interesse bleken te hebben. Samen met zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman, werkend met onder andere Giorginio Wijnaldum, heeft hij sfeer geproefd bij o.a. PSV en Ajax, maar koos hij in 2018 uiteindelijk toch voor FC Volendam.

Daar heeft hij flink strijd moeten leveren alvorens de eerste keuze van trainer Wim Jonk te worden. Na een blessure wist de boomlange doelman zijn plek weer terug te winnen, maar kondigde FC Volendam toch aan het aflopende contract van de doelman niet te verlengen. Bakker keepte vanaf zijn aantreden al 53 competitiewedstrijden voor FC Volendam. Door het niet verlengen van zijn contract kon Bakker transfervrij vertrekken.

'De in Oostknollendam geboren sluitpost heeft een tweejarig contract getekend bij het Bulgaarse FC Beroe Stara Zagora' was het officiele bericht. Hij heeft samen met een afgevaardigde van het in Wormer gevestigde bureau Football Mix (Peter Wijker) drie dagen in Bulgarije vertoeft. Die inspectieronde maakte dat hij vol vertrouwen zondag naar zijn nieuwe werkgever vertrekt waar hij aansluitend de eerste training van zijn nieuwe club in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal meemaken.

FC Beroe Stara Zagora is de nummer zes van het afgelopen seizoen in de hoogste Bulgaarse voetbalcompetitie. Beroe Stara Zagora werd in 1986 voor de eerste en voorlopig enige keer landskampioen. In 2010 en 2013 werd de nationale beker veroverd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl