Door de (kerst)bomen het bos niet meer zien......

27-11-2020 16:41

Door de (kerst)bomen het bos niet meer zien......

ZAANDAM - Naast Zorgcentrum Pennemes in de Rosmolenwijk startte de gemeente Zaanstad vorig jaar al met een actie waarbij Zaankanters werd gevraagd hun kerstboom met kluit na de kerst te doneren. De donaties werden gebruikt voor een kerstbomenbos bij genoemd zorgcentrum. De inbreng was groot: genoeg bomen voor een vol bos. Alle reden voor de gemeente om in januari 2021 wederom kerstbomen met kluit in het kerstbomenbos te planten.

De verwachting was dat ongeveer 30% tot 40% van de bomen aan zouden slaan en dit is uitgekomen. Daarom is het nu een goed moment om de lege plekken in het kerstbomenbos aan te vullen. Wethouder Gerard Slegers (Openbare Ruimte) laat weten dat Zaanse inwoners kunnen helpen en meedoen om Zaanstad een beetje groener te maken. "De voorwaarde is wel dat het om kerstbomen met kluit gaat. Deze kunnen we dan planten bij het verzorgingstehuis en Zaanstad een klein beetje groener maken.”


Meedoen kan op twee manieren 
Bewoners kunnen hun kerstboom met kluit zelf op de grond in het kerstbomenbos plaatsen. Dit kan op 8,9 of 10 januari bij Pennemes 7, Joachim Kleinsorgstraat. De gemeente kan ook de kerstboom komen ophalen. De kerstbomen met kluit die in goede staat verkeren, ‘redt' Zaanstad van de kraakpers. Op 11 en 12 januari krijgen de kerstbomen hun plek in het kerstbomenbos. Vanwege het coronavirus kunnen bewoners dit keer helaas niet helpen graven en is er geen borrel.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl