Druk BigGym helpt. Sportscholen straks open

29-05-2020 12:51

Druk BigGym helpt. Sportscholen straks open

STREEK - Sinds het uitbreken van het Corona Virus werden diverse bedrijfstakken, waaronder de fitnessbranche, met sluiting geconfronteerd. Tot opluchting van velen heeft het kabinet woensdag 27 mei j.l. aangekondigd dat alle sportscholen vanaf 1 juli weer hun deuren eindelijk mogen openen. Ten burele van BigGym, een toonaangevende Fitnessketen in Nederland, werd die mededeling met applaus verwelkomd.

BigGym, met o.a. vestigingen in Wormerveer en Zaandam, heeft de afgelopen weken door middel van een kort geding tegen de Nederlandse Staat een enorm aandeel gehad om het Kabinet tot deze beslissing te laten komen.
Jasper Otting,directeur BigGym, laat weten dat het bedrijf te allen tijde de gezondheid van haar leden en medewerkers voorop stelt. Zij heeft dan ook begrip gehad voor de moeilijke afwegingen die rond het Corona Virus zijn genomen.

De sluiting tot 1 september is altijd onacceptabel geweest voor BigGym. Mede omdat BigGym samen met de fitnessbranche de gezondheid van de Nederlandse bevolking juist vergroot en daarmee de zorg ontlast en niet belast zoals het Kabinet deed geloven.

“Het kort geding dat op woensdag 20 mei heeft gediend is erg succesvol geweest”, zeggen Jasper Otting (directeur van BigGym) in samenspraak met advocaat Lex de Jager (Van Till advocaten). “Tijdens deze zitting heeft de landsadvocaat onze vragen niet één keer kunnen beantwoorden. Hiermee werd de druk op het kabinet om de sportscholen eerder te openen dan 1 september extra vergroot. Eindelijk hebben we duidelijkheid met deze datum.-

BigGym beschikt over een veilig en verantwoord protocol met zeer verregaande voorschriften en permanent toezicht. Deze zal de komende weken ongetwijfeld aangevuld worden met een extra maatregelpakket vanuit het OMT, zodat alle BigGym leden veilig en verantwoord kunnen trainen.

BigGym is ook namens 4000 sportschoolhouders en 3,2 miljoen fitnessleden in Nederland erg blij. “Alle fitness leden van Nederland kunnen weer uitkijken naar een fijne training”.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl