Echte bruggenbouwer Izzet Özkan blij verrast

24-04-2020 15:28

Echte bruggenbouwer Izzet Özkan blij verrast

ZAANSTAD - Elf inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 24 april van burgemeester Jan Hamming te horen dat ze een Koninklijke Onderscheiding toegekend krijgen. Mevrouw Louise Verra is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, vanwege haar vrijwillige inzet bij tal van organisaties. De andere tien werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving.

Izzet Özkan (1973) zette tijdens zijn studie geneeskunde met een groep vrienden de stichting Candela op met als doel kinderen/jongeren met een achterstand in het basis- en voortgezet onderwijs te helpen en tevens te inspireren om te gaan studeren en te participeren in de maatschappij. Hij gaf zelf les en deed aan huiswerkbegeleiding. In samenwerking met de koepelorganisatie Stichting Agora organiseerde Özkan ook seminars over het belang van onderwijs. 


Sinds 1997 kwamen daar werkzaamheden voor de Stichting Islam en dialoog bij. Bij deze stichting was hij voorzitter en organiseerde onder andere Islamlessen en dialoogbijeenkomsten.

Sinds 2002 zet Özkan zijn vrijwillige werkzaamheden voort binnen de Stichting Animo (Sociaal Cultureel Centrum). Ook hier is hij weer zeer actief met het organiseren van de dialoogprogramma’s waarbij het er om gaat om contact en begrip tussen mensen uit allerlei culturen te creëren.

Özkan heeft door de jaren heen vele jongeren weten te inspireren om door te leren en carrière te maken en zich in te zetten voor de maatschappij. Daarnaast inspireert hij ook steeds meer ouderen tot actief burgerschap. Een echte bruggenbouwer dus.

Al deze verdiensten te samen maken dat Izzet Özkan als Lid in de Orde van Oranje Nassau verder door het leven zal gaan.


Foto Floor van der Vlist.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl