Egeltjes vinden onderdak bij Jan Vroegop

Gepubliceerd: 30-10-2021 11:10

Egeltjes vinden onderdak bij Jan Vroegop

STREEK - De Dierenbescherming Zaanstreek was recentelijk op bezoek bij Tuinvereniging Jan Vroegop aan de Ringweg 280 in Zaandam. Zij zochten geschikt onderdak voor een moeder en haar vijf kinderen.

De vraag was of de tuinvereniging niks voor het gezin Egel kon/wilde betekenen? Het is uiteindelijk gelukt om een prachtig nieuw onderkomen te vinden. In een mooie tuin, waar lekker veel bladeren en takken lagen, gingen alle duimpjes omhoog. Het gezinnetje ging in de tuin gelijk op onderzoek uit. Ze besnuffelden het egelhuisje, de composthoop en kropen verlekkerd onder een berg met takken en bladeren. Er was meer dan genoeg te eten: paddenstoelen, pissebedden en andere kleine beestjes. Wat een egelparadijs!


Het gezin heeft eerst een tijdje in de opvang gezeten. Daar zijn ze aangesterkt en hebben ze hun buikjes flink rond kunnen eten. Iets dat hard nodig is om de komende winterslaap te overbruggen.

Het lijkt erop dat de egeltjes een rare blauwe plek hebben. Dat is nagellak die bij de opvang is aangebracht om de diertjes uit elkaar te kunnen houden. 

Tuinvereniging Jan Vroegop is superblij met deze nieuwe bewoners en denkt zeker dat ze het aan de Ringweg naar hun zin zullen hebben. Mogelijk wordt binnenkort nog een gezinnetje gebracht. Deze egels kunnen alvast mooi wennen aan hun nieuwe omgeving voordat ze zich oprollen en een paar maanden in winterslaap gaan. Tot volgend jaar!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl