Eredivisiebad in nieuwe zwembad De Slag

Gepubliceerd: 14-05-2021 15:05

Eredivisiebad in nieuwe zwembad De Slag

STREEK - Het kost flink wat, maar dan heb je ook wel iets. Die conclusie mag getrokken worden nu burgemeester en wethouders van Zaanstad hebben ingestemd met het ontwerp van zwembad De Slag. Die instemming gaat gepaard met het beschikbaar stellen van een krediet voor de bouw. Dat alles bij elkaar maakt dat de realisatie van Zwembad De Slag op het nog te ontwikkelen multifunctionele sportcomplex Hoornseveld een stap dichterbij is gekomen.

Zwembad De Slag in Zaandam Zuid is verouderd en aan vervanging toe. In 2016 besloot het college om deze te vervangen en op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Het nieuwe zwembad krijgt een centrale plek op het sportcomplex Hoornseveld. Op dit sportcomplex komen vele sportaccommodaties en diverse voorzieningen.

Duurzaam en bereikbaar
Het is voor wethouder Sport, Gerard Slegers een soort van mijlpaal. Hij benadrukt dat zwembad De Slag een mooie, prominente plek krijgt op het nieuwe sportcomplex. Slegers is trots op de wetenschap dat het zwembad de afmetingen krijgt van een eredivisiebad. "Dit betekent dat we de verenigingen kunnen faciliteren in hun behoefte en dat er straks eredivisiewedstrijden kunnen worden georganiseerd met meer publiek. Daarnaast voldoet het bad straks aan alle klimaateisen en worden duurzame materialen gebruikt.”


Het zwembad wordt aangesloten op het warmtenet. Alle gebouwen op het Hoornseveld worden gasloos en waar dit mogelijk is, wekken ze zelf energie op. Het klimaat verandert en de kans op extreme hitte en wateroverlast neemt toe. De openbare ruimte op en rondom het sportcomplex wordt zo ingericht dat water goed op te vangen is in het groen maar ook te bergen en af te voeren is. Om sportcomplex Hoornseveld goed bereikbaar te maken, komt er een aansluiting op de Prins Bernhardweg. Er komt ook een (auto/fiets)brug vanuit het Oostzijderpark over de Gouw naar het sportcomplex.

Ruimte voor (woningbouw)ontwikkeling
Door efficiënter met de beschikbare ruimte voor sportvoorzieningen om te gaan, komt er op andere plekken in Zaandam ruimte voor ontwikkeling, zoals op de huidige locatie van Sportpark Oostzijderveld (zo’n 320 woningen). Op de plek waar het huidige zwembad zit, in de Kleurenbuurt, komt extra ruimte vrij voor zo’n 130 woningen. Tegelijkertijd wordt een kwaliteitsslag gemaakt voor het Sportcomplex Hoornseveld. Daarmee past deze investering bij de groei van de stad en de ambities die Zaanstad onder andere met het beleidsprogramma MAAK.Zaanstad nastreeft. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl