Erger leed op Wandelweg voorkomen

26-04-2021 15:07

Erger leed op Wandelweg voorkomen

WORMERVEER - Op de Wandelweg was het rond het middaguur een drukte van belang. Diverse brandweervoertuigen kwamen af op de melding van 'brand buiten'. Even later was de melding 'brand binnen'. Uiteindelijk bleek er brand aan de achterzijde van een woning te zijn ontstaan waarvan de oorzaak niet meteen kon worden vastgesteld. Actief optreden van een buurman maakte dat erger leed voorkomen kon worden.

Op de Facebook pagina Wormerveer heeft beheerder Michel Schermer een verslag gepubliceerd:

 

Mogelijk door kortsluiting bij een buitenlamp is de brand ontstaat. Een hok achter het huis brandde uit en er was flink wat schade aan kozijn. De attente buurman hoorde knallen en rook brand. Meteen is hij gaan kijken en heeft een tuinslang gepakt en heeft daardoor erger weten te voorkomen. 

 

De knallen kwamen vermoedelijk van wat spuitbussen die in het hok lagen. Op het moment van de brand was de vrouw des huizes de honden aan het uitlaten. Nadat de brand verder geblust was door de brandweer rende ze naar binnen. Ze moest meteen weer naar buiten de nieuwe keuken stond vol met rook. Even later is ze nog voor de zekerheid nagekeken in een ambulance, maar gelukkig was alles goed. Door het kordate optreden van een buurman is erger voorkomen. De naastgelegen huizen stonken wat naar rook, maar gelukkig viel het allemaal mee uiteindelijk. Vanwege de brand is de Wandelweg enige tijd afgesloten en moest al het verkeer omrijden langs de Zaan.

 

Foto's Marco Kerkhoven

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl