Europese toer AZ brengt club in Kiev

15-09-2020 13:20

Europese toer AZ brengt club in Kiev

STREEK - De Cup-koorts neemt snel toe in de gelederen van de AZ supporters. Vanavond neemt de ploeg van trainer Arne Slob het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Dynamo Kiev. De wedstrijd tegen Dynamo Kiev wordt de 154e Europese wedstrijd voor AZ. De Alkmaarders gebruikten in die wedstrijden 172 verschillende spelers, die 253 doelpunten maakten.

In het Olimpiyskiy Stadion wordt om 19.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt en de inzet is een ticket voor de Champions League play-offs. De wedstrijd Dynamo Kiev - AZ is vanavond live te zien op SBS6 en KIJK.nl. Vanaf 18.30 uur kun je daar terecht voor de voorbeschouwing. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Vanwege deze Europese kraker kende AZ een vrij weekeinde. De competitiewedstrijd van zaterdag tegen FC Utrecht werd, op verzoek van AZ, uitgesteld. De Noord-Hollanders kregen zo meer tijd zich goed voor te bereiden. De oorspronkelijk geplande wedstrijd tegen FC Utrecht is verplaatst naar eind december.

Desondanks was er sprake van een Alkmaar Zaanstreek ontmoeting met Utrecht. Jong AZ heeft daarin de eerste competitiezege geboekt. De ploeg van trainer Michel Vonk was op Sportcomplex Zoudenbalch met 1-2 te sterk voor Jong FC Utrecht. Thijs Oosting en Mo Taabouni waren namens de Alkmaarders trefzeker. Elber Evora en Millen Baars maakten hun profdebuut.

Die winst sterkt het AZ-moreel en mogelijk dat dit doorstraalt naar de hoofdmacht. De club is met 21 spelers afgereisd. Tegenstander en gastheer Dynamo Kiev werd in 1927 opgericht in de toenmalige Sovjet-Unie. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie speelt de club in de Oekraïense competitie, waar het met vijftien landstitels de recordkampioen is.

AZ en Dynamo Kiev nemen het dinsdag voor de derde maal in de historie tegen elkaar op. De vorige twee ontmoetingen werden door de Alkmaarders verloren. Het enige doelpunt dat AZ ooit maakte tegen de Oekraïners werd gemaakt door Erik Falkenburg. Deze verruilde ADO Den Haag in september j.l. voor Roda JC uit Kerkrade.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl