Failliete reisorganisatie D-reizen krijgt doorstart

Gepubliceerd: 19-05-2021 16:05

Failliete reisorganisatie D-reizen krijgt doorstart

STREEK - De problemen in de reisbranche zijn - net als in andere branches - ondanks de versoepelingen nog lang niet opgelost. Het hoofd boven water houden is uitermate lastig. Het lukte D-reizen, bekend als een Nederlandse reisorganisatie met ruim 230 reisbureaus en een hoofdkantoor in Hoofddorp, niet en op 6 april 2021 werd het bedrijf door de rechter failliet verklaard. Nu is er het online reisbureau Prijsvrij dat met de curatoren van D-reizen een akkoord bereikt heeft over een doorstart van een deel van de failliete reisorganisatie.

Bij die doorstart betreft het tussen de 100 en 150 reisbureaus en 400 tot 450 medewerkers. In de Zaanstreek kende het bedrijf vestigingen in Wormerveer (Krommenieërweg 40/Marktplein zie foto), in Zaandam (Gedempte Gracht en Behouden Haven) en in Oostzaan (Hannie Schaftplein).

"We willen een gezond deel van D-reizen in stand houden", laat Prijsvrij-topman Marc van Deursen in een persbericht weten. "Veel medewerkers van D-reizen zijn enthousiast over een doorstart. Het is nog niet bekend welke van de 285 reisbureaus weer opengaan."

Eerder werkten zo'n 1.150 mensen bij D-reizen. Prijsvrij, onderdeel van de Duitse REWE Group, wil de website van D-Reizen zo snel mogelijk weer in de lucht hebben, zodat klanten reizen kunnen boeken. Daarna moet een deel van de reisbureaus weer opengaan.

Hillman Travel neemt ook deel winkels over
Naast Prijsvrij is er ook nog de nieuwe reisorganisatie Hillman Travel van zakenman Franz Bergman sr. welke verder zal gaan met vijftig winkels van D-reizen. Het is niet bekend hoeveel personeelsleden van D-reizen aan de slag kunnen in de nieuwe filialen van Hillman Travel.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl