Fysieke banenmarkt versterkt de regionale samenwerking

Gepubliceerd: 01-11-2021 9:11

Fysieke banenmarkt versterkt de regionale samenwerking

ZAANDAM - Na een afwezigheid van twee jaar heeft onlangs de 'Markt voor Werken en Leren' weer fysiek plaatsgehad. Ditmaal vormde het Zaantheater 'the place to be'.

Het Werkgeversservicepunt (WSP) Zaanstreek-Waterland houdt op regelmatige basis banenmarkten in de regio, maar moest het afgelopen jaar in verband met de coronamaatregelen uitwijken naar online bijeenkomsten om werkgevers met werkzoekenden in contact te kunnen brengen. 

Zaanse wethouder Natasja Groothuismink opende ‘s ochtends de 'Markt voor Werken en Leren' en benoemde het belang van fysieke bijeenkomsten. Groothuismink: “Het is voor zowel werkzoekenden als werkgevers prettig om elkaar eindelijk weer direct in de ogen te kunnen kijken”. 

Wethouder Mario Hegger uit Purmerend opende aansluitend het middagprogramma van de banenmarkt en roemde de goede samenwerking binnen de regio. Hegger: “Dat ik hier als wethouder uit Purmerend een evenement in Zaanstad mag openen is een eer en toont aan dat we als regio steeds méér aan het samenwerken zijn. Het WSP en deze banenmarkt spelen daar een belangrijke rol in”. 

De organisatie van de 'Markt voor Werken en Leren' kijkt terug op een goedbezochte en geslaagde dag. Tientallen werkgevers en honderden werkzoekenden zijn met elkaar in gesprek gegaan en de eerste matches zijn al gemaakt. Maar het ‘echte werk’ moet volgens WSP coördinator Janine Schaap nog beginnen. 

Schaap vertelt dat de komende weken in het teken staan van vervolgafspraken maken, gesprekken voeren en selectieprocedures doorlopen. "Een hectische tijd voor zowel de werkgevers als de werkzoekenden. Het WSP gaat hen hierin ondersteunen daar waar nodig en kijkt naar vervangend werk indien iemand wordt afgewezen. We willen de positieve energie op deze banenmarkt vasthouden en zoveel mogelijk mensen helpen aan duurzaam werk en de werkgevers aan goed personeel”. 

Wie vragen heeft of meer informatie wenst, neem dan gerust contact op via info@wspzw.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl