Geen chocola meer van te maken

Gepubliceerd: 02-12-2021 20:12

Geen chocola meer van te maken

STREEK - De komst van grote bedrijfsnamen naar de Zaanstreek is helaas niet de meest gelukkige zaak geworden. Ikea lijkt ons over te slaan en nu stopt Tony's Chocolonely ook met het verder ontwikkelen van de bouw van een eigen fabriek in Zaandam.

Dat meldt het bedrijf vandaag. Het geld dat de chocolademaker op die manier zal besparen, zal worden geïnvesteerd in uitbreiding naar andere landen en hulp aan Afrikaanse cacaoboeren. Volgens een woordvoerder heeft de coronacrisis een rol gespeeld in die beslissing.

Tony's Chocolonely gaat komend jaar zijn strategie wijzigen en meer focussen op uitbreiding naar het buitenland. Om die uitbreiding te kunnen bekostigen en tegelijk ook Afrikaanse cacaoboeren te helpen, zal het bedrijf de bouw van zijn Chocolate Circus stopzetten. Een beslissing uit de aloude oer-Hollandse wijsheid dat je je geld maar één keer uit kan geven.

Ook de coronacrisis heeft vanzelfsprekend meegespeeld in de beslissing. Volgens bronnen bij de chocospecialist is het door corona steeds moeilijker geworden om de benodigde investering te verkrijgen die nodig zijn om door te gaan met een ambitieus en uniek project als bedacht in Zaandam.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl