Gemeente Zaanstad

 

Gemeente Zaanstad: 26-1-2023

 

Extra subsidie voor verduurzamen bedrijventerreinen.

Zaanstad biedt een nieuwe subsidie voor het verduurzamen van de bedrijventerreinen Noorderveld-Molletjesveer, Westerspoor en Achtersluispolder. Het geld is bestemd voor zonnepanelen en het plaatsen van laadpalen en opslagbatterijen.

Wethouder René Tuijn (duurzaamheid): "In Zaanstad werken we met veel partijen aan de energietransitie. Ons doel is minder energieverbruik en meer duurzame energiebronnen. Ook bedrijven en bedrijfspanden spelen daarin een belangrijke rol. Met dit extra geld, kunnen we extra snel, extra stappen zetten."

Mede mogelijk gemaaktDe subsidie wordt mede mogelijk gemaakt door de provinciale regeling 'HIRB Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen'. In totaal is € 50.000 per gebied beschikbaar. De bijdragen worden toegekend op volgorde van ontvangst, totdat het budget op is.

Aanvragende bedrijven kunnen begeleid worden door SAENZ U.A. en OVZZ (ondernemersvereniging Zaanstad Zuid) bij collectieve aanvragen. Bedrijven mogen ook zelf individueel aanvragen.


Gemeente Zaanstad: 26-1-2023

Extra impuls voor jongerencultuur Zaanstad.

De Zaanse jongerencultuur krijgt extra geld om cultuurparticipatie onder jongeren te vergroten en te stimuleren. Gemeente Zaanstad heeft € 310.000 ontvangen van het Rijk om Zaanse jongeren aan te moedigen en te helpen bij cultuurbeoefening. Het Rijk stelt dit geld beschikbaar aan gemeenten in het kader van het herstel na corona.

Gevarieerd aanbodDe extra middelen zijn bedoeld voor cultuurparticipatie-en beoefening door jongeren van 14 tot en met 27 jaar. Wessel Breunesse (Wethouder Cultuur): "Met dit geld kunnen we onze Zaanse jongeren een heel gevarieerd aanbod doen waar zowel beginnende creatievelingen als opkomende talenten kansen krijgen om deel te nemen aan cultuur. En om zelf aan de slag te gaan. Zo worden er DJ-lessen aangeboden, komt er een indoor hiphopfestival en worden er graffiti- en filmworkshops gegeven. Er komt ook oefenruimte voor bandjes en plekken om aan de slag te gaan met theater, dans, muziek, en urban arts".

Besteding en uitvoeringDe specifieke uitkering (SPUK) Impuls Jongerencultuur is in december 2022 ontvangen door de gemeente. Het Rijk stelde daarbij als voorwaarde dat de middelen nog in 2022 besteed moesten worden. Er is daarom besloten om met deze extra uitkering een Pilot Impuls Jongerencultuur Zaanstad uit te voeren. Voor het instellen van een nieuwe subsidieregeling was de tijd te kort.

Deelnemende organisaties binnen de pilotEr nemen negen (jongeren)organisaties deel aan de pilot. Zij hebben cultuurparticipatie tot één van hun kernbezigheden in Zaanstad. De komende tijd gaan zij aan de slag met de uitwerking. De organisaties die deelnemen aan de pilot zijn RAAZ, Zaanstad Live, De Groote Weiver, ZSAlliance, CNCPT, Stichting SiZa, ZAAN=AAN, Theatermijn en FluXus in samenwerking met elkaar en onder andere het sociaal wijkteam van Zaanstad.

Jongerencultuurraad praat mee over vervolg pilotDe pilot vormt de basis voor een nieuwe tijdelijke regeling Impuls Jongerencultuur. In 2023 en 2024 wordt er opnieuw rijksgeld beschikbaar gesteld om een impuls te geven aan de lokale jongerencultuur.

De deelnemende organisaties dragen op initiatief van de gemeente jongeren en jongvolwassenen (14-27 jaar) aan voor de 'Impuls Jongerencultuurraad'. Deze Jongerencultuurraad denkt, praat en adviseert mee over de invulling van een nieuwe tijdelijke regeling.


Zaanstad: 26-1-2023

Doe jij ook mee??

Het Zaans gezonde tochie.

Ontdekkingsreis langs gezonde hotspots. Fietsen-wandelen-steppen-skaten, alles kan.Start op zaterdag 4 februari bij één van de locaties, haal je stempelkaart en go!Overal zijn leuke workshops te doen en krijg je inspiratie voor een gezonde en sportieve lifestyle. Met je deelname help je mee aan het goede doel “Sporten voor Jongeren Zaanstreek”

Meer informatie op: www.zaansgezondetochie.nl

Zaansgezondetochie


Gemeenten Zaanstad: 26-1-2023

In Westerwatering vinden er, in vergelijking met andere plaatsen in de Zaanstreek, steeds meer woninginbraken plaats. Dit is zorgelijk.

Op maandag 13 februari 2023 organiseren de gemeente Zaanstad, politie Zaanstreek-Waterland en het buurtpreventieteam een leerzame bijeenkomst over hoe u de kans op een woninginbraak verkleint.

Burgemeester Jan Hamming verzorgd samen met wijkwethouder Stephanie Onclin het welkomstwoord. Vervolgens komt een fictieve inbreker langs van Allerto.

Dit is een ervaren oud-politiespecialist en hij legt uit hoe een inbreker te werk gaat en wat u zelf kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen. De ‘inbreker’ is voorafgaand aan de bijeenkomst Westerwatering ingegaan en is bij diverse woningen ‘ingeslopen’.

Tijdens de bijeenkomst laat hij door middel van foto’s en video’s voorbeelden zien van plaatsen in Westerwatering die inbraakgevoelig zijn.

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst. Als u zich wil aanmelden via OOV@Zaanstad.nl dan houden we rekening met uw komst in verband met de catering.⬇️

Wanneer: maandag 13 februari.

Tijdstip: 19:30 – 21:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur met koffie/thee en koek).

Waar: Middelbare school het Compaen – Nieuwendamstraat 6, 1507 JE Zaandam.

 


Gemeenten Zaanstad: 26-1-2023

 

Afgelopen week heeft de Politie Basisteam Zaanstreek een getuigenoproep geplaatst.

Ze waren opzoek naar de verdachte van een ernstige mishandeling gepleegd op de Westzijde in Zaandam.

De verdachte heeft het bericht online gelezen en heeft zich na overleg met zijn moeder toch maar aangegeven. 😌

'Ik ben de sigaar, het is uit de hand gelopen'.

De Politie Basisteam Zaanstreek heeft tevens een tweede verdachte aangehouden die per toeval aan kwam waaien met bloedsporen op zijn kleding.

Het duo Agres & Sief worden vandaag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris zegt Politie Basisteam Zaanstreek.

 


Gemeente Zaanstad: 25-1-2023

In een bericht aan ouders en leerlingen, dat het St. Michaël College in Zaandam vanavond nog heeft verstuurd, laat de school weten dat de lekkage onder de fundering van de school nog steeds niet is gerepareerd. De school hoopt komende vrijdag de deuren weer te kunnen openen.👌


Gemeenten Zaanstad: 25-1-2023

Tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. 

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Zo worden kleintjes grote lezers.

Tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt afgelopen zomer hebben de logopedisten van GGD Zaanstreek-Waterland voorleestips van ouders verzameld.

Steeds meer kinderen spreken thuis een andere taal. Voorlezen gebeurt dan ook in een andere taal. Want (groot)ouders kunnen het beste voorlezen in de taal van hun hart. De taal waarin ze ook blij, boos of verdrietig zijn. Onderzoeken leren ons dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt. Het helpt bij het leren van het Nederlands, de onderwijstaal. Dit weten niet alle (groot)ouders.

Het prentenboek van het jaar is ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte. Dit boek werd overal voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt. Dit was de aftrap van de voorleesdagen.
Meer informatie op www.ggdzw.nl

📷GGD Zaanstreek-Waterland


Gemeente Zaanstad: 25-1-2023

Deze woensdagmorgen werden zo'n 275 koffieconcert bezoekers van de Bullekerk bij binnenkomen allereerst door pianist Wouter Harbers en zijn vrouw Heidi hartelijk verwelkomd en getrakteerd op een feestelijk nieuwjaarsdrankje.

Speciaal voor dit nieuwjaarsconcert had Wouter een bijzondere (Steinway)vleugel gehuurd en laten overkomen naar de Bullekerk.

Dit keer nam hij met zijn prachtige muziek het publiek mee naar Wenen en speelde beroemde klassiekers, maar dan anders in een nieuw jasje, vol herkenning, verrassing, vrolijkheid en ontroering.

 

 


Gemeente Zaanstad:25-1-2023

In het Zaans Medisch Centrum willen ze veilige zorg leveren en uitstekende kwaliteit van zorg garanderen. Om die reden worden regelmatig kwaliteitstoetsingen door onafhankelijke professionals van buiten ons ziekenhuis uitgevoerd. Hierin wordt beoordeeld of nog steeds wordt voldaan aan de geldende kwaliteitseisen en of er mogelijkheden zijn om de zorg aan u of uw naasten nog verder te verbeteren.

Tot donderdag 26 januari voert Qualicor een kwaliteitstoets uit in het Zaans Medisch Centrum. Qualicor toetst zorginstellingen in Nederland en België op de kwaliteit van de zorg. De kwaliteitstoets wordt gedaan door auditoren. De auditoren zijn zelf ook zorgprofessionals: artsen, verpleegkundigen en medewerkers van andere afdelingen.

De auditoren voeren deze toetsing uit door direct mee te kijken met artsen en betrokken zorgverleners in de uitvoering van hun werkzaamheden. Ook gaan ze in gesprek met hen en met u of uw naasten. Het kan zijn dat een auditor vraagt of hij/zij mee mag met u de spreekkamer in. De auditor zal zich altijd eerst voorstellen en toestemming vragen aan u. Wij stellen het zeer op prijs als u hieraan wilt meewerken. Uw ervaringen zijn zeer waardevol.

 


Gemeenten Zaanstad: 24-1-2023

Geniet jij ook zo onwijs van de mooie vogels in jouw tuin / moestuin of op jouw balkon?

Vogels zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit in heel Zaanstad.

Ze verspreiden juist zaden en bestuiven de planten. 🙂

Tel op vrijdag 27 en zaterdag 28 of zelfs zondag 29 januari 2023 een half uurtje welke vogels je langs ziet fladderen en geef die door aan de Vogelbescherming.

Hopelijk tellen we dan in Zaanstad dit jaar meer vogels dan de bijna 17.000 vogels van vorig jaar. 👍👌🐦

Meer weten over de vogeltelling? Klik hier op deze link➡️ bit.ly/tuinvogels-tellen

 

📷 Tineke Jongsma


Gemeente Zaanstad: 24-1-2023

Gister hebben deze fantastische toppers de ambtseed afgelegd. Trots op de vrijwilligers! Zegt de Vrijwillige Brandweer Zaandam. En natuurlijk op naar een mooie en dienstbare carrière!   

 📷Vrijwillige Brandweer Prins Bernhardplein Zaandam


Gemeente Zaanstad: 24-1-2023

Het was vandaag geweldig gezellig druk in het mooie Zaantheater in Zaandam met ruim 1200 leerlingen van 20 verschillende basisscholen uit de Zaanstreek in de Albert Heijnzaal.

Ademloos keken de leerlingen naar de voorstelling ‘Carmen’ van Introdans.

Op naar morgen, dan verwelkomt het Zaantheater 300 leerlingen van het Compaen voor de voorstelling ‘Hold Your Horses’ van De Dansers!

📷 Zaantheater 

 


Gemeenten Zaanstad: 24-1-2023 

Diverse vrijwilligers smeren ruim 3400 boterhammen in strijd tegen de armoede
Voor leerlingen die met lege broodtrommels of zelfs beschimmeld fruit of meer op school komen in Zaandam.😌

Dat kwam de laatste maanden echt steeds vaker voor op de scholen.

Reden genoeg om de leerlingen dan in ieder geval twee keer per week een lekkere gratis lunch op school te geven.👍👌🥪

 

 


Gemeente Zaanstad: 24-1-2023

Tot verbazing van Jan Broersma uit Zaandam is er afgelopen vrijdag in opdracht van de Gemeente Zaanstad een Kaalslag uitgevoerd op een strook groen in de Oostzijde naast het Coentunnelviaduct, hierbij zij alle 9 bomen, struiken en bosschage gekapt en afgevoerd.

Jan Broersma zegt ook:⬇️

Deze bomen en struiken zijn in het jaar 2011 in overleg met bewoners en de Klankbordgroep door de Gemeente zelf aangelegd als afscherming van het Coentunnel viaduct en aangrenzende bedrijventerrein, zowel visueel, voor het geluid en als fijnstof buffer, en herplant in een als groen bestempeld perceel in het bestemmingsplan, omdat de toen gevaarlijke populieren gerooid moesten worden voor de veiligheid.
Ik heb de leidinggevende terplekke en enkele ambtenaren om en kapvergunning of eventuele wijziging van het bestemmingsplan gevraagd, maar niemand kon mij dat overleggen zegt Jan Broersma.

Vandaag heb ik de raadsleden en B&W om hulp gevraagd en moeten wij afwachten hoe de ambtelijke molen zijn werk gaat doen en de groenstrook in ere word herplant.👌🌳🌱
#gemeentezaanstad #zaanstreek #zaanstad

📷Jan Broersma


Gemeenten Zaanstad: 24-1-2023

 

Zondag 29 januari aanstaande wordt tijdens een bijeenkomst in Cultureel Centrum Bullekerk de Holocaust herdacht.

De Holocaust Memorial Day-lezing wordt dit jaar verzorgd door Job Cohen. Daarnaast dragen onder meer burgemeester Jan Hamming, de kinderen van de Zaanse Theaterschool en topvioliste Maria Milstein (Muziekhaven) met Ruud Luttikhuizen (piano) bij.👌

Het thema van de herdenking is dit jaar: Sta op als een kind.

Aanvang 14.00 uur. De toegang is vrij.

 

📷Cultureel Centrum Bullekerk


Gemeenten Zaanstad: 24-1-2023

Waar raadslid Nick Hendricks soms zelf bijna stoned wordt van drugswolken op de straat lijkt het college van gemeente Zaanstad die ervaring niet echt te hebben.

Het CDA en ChristenUnie willen dan ook een blowverbod in de openbare ruimte....

maar zowel de burgemeester net als de wethouders zien daar nog geen aanleiding voor.😌👌

 


Gemeenten Zaanstad: 24-1-2023

Het is bijna zover het Banenfestival Op donderdag 16 februari 2023 van 10.00 tot 15.00 uur kun je bij de Tulp1 in Zaandam:⬇️

Kennismaken met werkgevers

Oriënteren op werkleertrajecten en opleidingen

Praten met loopbaancoaches voor advies

Het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland en Pact Poelenburg Peldersveld organiseren dit festival als vervolg op de succesvolle Banenmarkt bij Poelenburg Beach, waar meer dan 50 bezoekers een baan hebben gevonden.

Aanmelden kan via⬇️ https://communicatieportaal.uwv.nl/events/Winterfestival/

📷 Gemeenten Zaanstad.


Gemeenten Zaanstad 23-1-2023 

Ook Zaanstad verkozen ambassadeursgemeente.

Meer schoolpleinen waar écht gespeeld én met plezier geleerd wordt. Met groene speelheuvels, klimbomen en zingende vogels. Om veel meer kinderen op zulke natuurrijke schoolpleinen te laten spelen en leren maakten Jantje Beton en IVN Natuureducatie vandaag de selectie van vijf gemeentes bekend die het goede voorbeeld kunnen geven aan de rest van Nederland.

Dat zijn: Arnhem, Rotterdam, Roermond, Tilburg maar ook onze Gemeente Zaanstad. Alle vijf gemeenten mogen zich vanaf vandaag ambassadeursgemeente ‘Speelse en natuurrijke schoolpleinen’ noemen.

Omdat deze gemeenten het goede voorbeeld kunnen laten zien, ieder met z’n specifieke expertise, zijn zij door Jantje Beton en IVN Natuureducatie uit de 25 inzendingen verkozen tot ambassadeursgemeenten. Ambassadeur zijn betekent dat de gemeente haar aanpak breder gaat delen en zich inzet om andere gemeenten te inspireren om ook met de schoolpleinen aan de slag te gaan. De vijf gemeenten ontvangen elk een bijdrage van 50.000 euro van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om één of meerdere schoolpleinen in hun gemeente speelser en natuurrijker in te richten.

Al de geselecteerde gemeentes zijn zeer bereid om hun expertise en de opgedane kennis bij (en door) de scholen breder te delen zodat er in heel Nederland vanaf nu alleen nog maar prettige, speelse en natuurrijke schoolpleinen komen: “Zo kan er in de pauze, tijdens de lestijd én na schooltijd meer gespeeld en bewogen worden in een natuurrijke omgeving. Dat is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen.” aldus projectleider Marlies Bouman van Jantje Beton. “Bovendien heeft natuur op het schoolplein een positieve impact op de kwaliteit van het onderwijs, de klimaatbestendigheid van de omgeving en biodiversiteit.” vult projectleider Ian Mostert (IVN Natuureducatie) aan.

Lees de ➡️  toelichting waarom de keuze op Arnhem, Rotterdam, Roermond, Tilburg en ook  Zaanstad is gevallen.  


Gemeente Zaanstad: 23-1-2023

Afgelopen zondag voorzag een man onze Zaan van een hogere zuurtegraad zegt de Politie Basisteam Zaanstreek Behalve onhygiënisch ook nog eens levensgevaarlijk.

Hij zou echt niet de eerste zijn geweest die in beschonken toestand voorover het water in valt. 

Maar zegt de Politie Basisteam Zaanstreek Voor het plassen had hij een wel heel bijzondere verklaring: “Ik was de sluis aan het verhogen.

Dat is mijn burgerlijke bijdrage melde de wildplasser.

 


Gemeente Zaanstad: 23-1-2023

Onze Burgemeester Jan Hamming is sinds een paar maanden ook actief op TikTok.

Het baart de partij ChristenUnie best zorgen vanwege veiligheids- en privacyrisico’s. Het college van de gemeente Zaanstad erkent de risico’s en laat weten hier ook mee bezig te zijn.

Al zien de burgemeester zelf en de wethouders ook de voordelen in het gebruik van de app TikTok.

Zijn Video’s zijn wel al duizenden keren bekeken.


Gemeente Zaanstad: 23-1-2023

Prachtig hoe Marco en Jasmine (op beeldscherm) in het zonnetje worden gezet voor hun #vrijwilligerswerk bij De huiskamer van Zaanstad bij De Groote Weiver in ons mooie Gemeente Zaanstad

Met dank aan Sociaal Wijkteam Krommenie en #Zaankantersvoorelkaar.


Gemeenten Zaanstad: 23-1-2023 

De Gemeente Zaanstad heeft de medewerking gestaakt om voor Watersportvereniging Bruynzeel een passende locatie te zoeken. Dat meldt het college afgelopen vrijdag in een brief aan de gemeenteraad. De beoogde locatie aan de Havenstraat blijkt onhaalbaar.😌


Gemeente Zaanstad: 23-1-2023

Het Gemeentearchief Zaanstad nodigt u van harte uit voor de opening van deze tentoonstelling Poëzie in Zaanstad.

U bent van harte welkom op woensdag 25 januari bij de officiële opening in de publiekshal van het mooie Stadhuis. Na het bekijken van de vitrine is er tijd om na te praten met een drankje.

 


Gemeenten Zaanstad: 23-1-2023

De Hofwijk is weer schoongemaakt afgelopen zaterdag.

En wat een opkomst! Zegt de  zaanse zwerfafvalbrigade  30 vrijwilligers uit de hele gemeente zijn naar de Buurtkamer van Sociaal Wijkteam Zaandam Noord- Kogerveld gekomen voor de Zwerfafvalestafette.🚮

De wagen lagen na afloop vol met het opgehaalde zwerfvuil.

Dat, ondanks dat er vrijwilligers waren die onderweg ook al zakken in de containers hadden geleegd.

Natuurlijk bedankt de zaanse zwerfafvalbrigade de mensen weer voor hun goede inzet! 👍

Vanuit het Buurtbureau wordt nu elke vrijdagochtend een opruimtocht georganiseerd om 10.30. Onder het motto: 1 uurtje voor je buurtje.
Mocht je op een ander moment zwerfafval willen rapen in de Hofwijk, neem dan even contact met ze op. Op het buurtbureau liggen genoeg afvalgrijpers.

🔜📆 Volgende keer zal de Zwerfafvalestafette plaatsvinden in Wormerveer (De Vermaning, Zaanweg 57): 18 februari, 9.45 verzamelen.👌

📷 zaanse zwerfafvalbrigade 


Gemeenten Zaanstad 23-1-2023

BuurtAED-actie in Bomenbuurt Zaandam groot succes.

De Bomenbuurt in Zaandam heeft sinds deze week een AED (defibrilator) hangen nadat de
gehele buurt geld heeft ingezameld via de website BuurtAED.nl.

Binnen een week was het benodigde bedrag bijeen en is de buurt nu een stukje
(hart)veiliger geworden.

Initiatiefnemer van de actie Dave de Jong:
“Een AED kan absoluut het bijdragen aan de overlevingskans van een slachtoffer, binnen 6
minuten wel met 50%!" aldus Dave.

“Sinds enkele jaren ben ik aangemeld als burgerhulpverlener zegt Dave.

Als er een reanimatie oproep bij de alarmcentrale binnen komt, dan worden ik en andere
burgerhulpverleners opgeroepen.

Een aantal gaat naar de dichtstbijzijnde AED en een
aantal gaat naar het slachtoffer toe.

Een erg mooi en goed werkend systeem.”
“Maar omdat in onze buurt geen AED hing, kwam deze vaak te laat bij het slachtoffer aan.
Daarom werden er enkel borstcompressies met de hand gedaan. Ook absoluut nodig, maar
met een AED is de kans dat het hart weer in het juiste ritme komt een stuk groter.”
“Daarom heb ik via een speciale website, BuurtAED.nl, een inzamelingsactie gestart om
samen met de buurt geld in te zamelen voor een eigen buurt AED. Ik heb bij alle bewoners
een flyer in de brievenbus gedaan met hierop informatie over de actie en een link naar de
actiepagina waar men een donatie kon overmaken.”
Binnen 24 uur was al de helft van de benodigde €2667 binnen.
“Het ging echt als een trein. Mensen zien het belang van een AED in, helemaal als ze zelf,
of iemand in hun omgeving ermee te maken heeft gehad.”
De dagen erna kwamen er steeds meer donaties binnen. “Iedere euro was natuurlijk van
harte welkom. Mensen gaven wat ze konden missen en dat liep soms op tot wel €300,-. Echtongelofelijk.”
“Ook de mooie en ontroerende berichten welke mensen bij hun donatie vermelde moedigde
aan om deze actie te laten slagen.”
“En in 6 dagen hadden we het totaalbedrag bij elkaar gekregen en is de AED inmiddels
opgehangen. Omdat de AED in een buitenkast hangt en voorzien is van ventilatie en
verwarming, moest deze op het stroomnet aangesloten worden. Een elektricien uit de
Bomenbuurt heeft geheel belangeloos de installatie verricht. CP Elektrotechniek, nogmaals
enorm bedankt voor je hulp. Ook natuurlijk alle donateurs en vrijwilligers enorm bedankt voor
het succesvol maken van deze belangrijke actie.”
Dave wil met de media aandacht bereiken dat meer wijken in actie gaan komen en er
binnenkort veel meer AED’s komen te hangen.

Want hoe meer AED’s hoe groter de
overlevingskans van het slachtoffer. Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een
hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis

plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met
reanimeren met een AED.

Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig
te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED
aanwezig is.”
Wil je ook een actie starten, kijk dan op www.buurtaed.nl. ⬅️

 


Gemeente Zaanstad: 21-1-2023

De laatste weken krijgen we weer veel meldingen over bankhelpdeskfraude en personen die zich ten onrechte voordoen als politieagent zegt de Politie Basisteam Zaanstreek Met deze smoes weten deze gewetenloze mensen helaas nog steeds geld afhandig te maken bij ouderen.
Gelukkig besluiten ook meer ouderen om hun kinderen, vertrouwde contacten en/of de politie te bellen. De kans om een groot georganiseerd netwerk op te pakken is het grootst, wanneer wij de daders op heterdaad weten te betrappen.

Vermoed u dus onraad? Bel direct met de politie ! Mogelijk koppen de fraudeurs dan, net als vorige week in Oostzaan, ook weer een stoeptegel. De tegels vertelden ons, dat zij met smart op de fraudeurs wachten.👌

De Politie Basisteam Zaanstreek wil ook kinderen, familie en vrienden vragen om nogmaals het gesprek te voeren met ouderen. Zo zorgen wij samen dat zij geen slachtoffer worden van deze laffe manier van misdaad.😌


Gemeente Zaanstad: 21-1-2023

Wie een bezoekje wil brengen aan de bekende verfmolen de Kat op de Zaanse Schans moet even geduld hebben... De Molen is momenteel in groot onderhoud dit staat ook op de website vermeld de online winkel is wel gewoon open meld de Kat.

De Kat' is een oorspronkelijk in 1781 gebouwde achtkante bovenkruier met stelling, die sinds de gedeeltelijke herbouw in 1960 tot verfmolen is ingericht.

De landschappelijke betekenis van de tussen de molens 'De Zoeker' en 'De Poelenburg', nabij de Zaanse Schans en aan de Zaan gelegen molen is groot.

Omstreeks 1646 werd op deze plaats een verfmolen opgericht, waarvoor een op 11 januari 1646 gedateerde windbrief werd verleend aan Adriaen Gerritsz. van Someren. Deze molen werd later tot oliemolen verbouwd, misschien in of kort voor 1689, want op 13 juli van dat jaar werd hij als hij als zodanig in een assurantiecontract opgenomen. Op 27 november 1782 ging hij door brand geheel verloren, maar werd weer herbouwd.meer info op www.verfmolendekat.com

 

 


De Gemeente Zaanstad: 21-1-2023 

Open Huis St. Michaël College

Op dinsdag 7 februari 2023 is er vanaf 18.00 uur Open Huis voor ouders en toekomstige leerlingen. Op deze avond presenteren de diverse vakken zich en kunnen ouders en leerlingen kennis nemen van ons aanbod op het gebied van ondersteuning, begeleiding, talentontwikkeling en op het gebied van buitenschoolse activiteiten (wij noemen dat Spectra).

Inschrijving voor het Open Huis is niet nodig; iedereen is van harte welkom vanaf 18.00 uur. Kom vooral lekker op de fiets; die parkeert u gemakkelijk voor de deur.

Meer informatie op www.stmichaelcollege.nl

open huis klik hier 

 


Gemeente Zaanstad: 21-1-2023

Tot en met vrijdag 27 januari kunt u nog steeds uw stem uitbrengen op uw favoriete sporter of sportploeg. 👌☑️

En dan maandag 30 januari 2023 vinden de Zaanse Sportverkiezingen 2022 plaats en weten we wie zich een jaar lang sportman, sportvrouw, sporttalent, sportcoach, parasporter, sportploeg of sportvrijwilliger van Zaanstad mogen noemen.

Na een eerste selectie door de vakjury bent u nu aan de beurt! ⚽⛹️🏈🏏👟🥅

Dus stemmen maar. ⬇️
                            klik hier 


Gemeente Zaanstad: 21-1-2023

Op vrijdag 27 januari 2023 draait het Zaanstad Gemeentearchief van 8.30 tot 17.15 uur films uit de collectie van het Gemeentearchief op de studiezaal. U bepaalt zelf of u de hele dag blijft zitten, of een dagdeel, of slechts één specifieke film komt kijken.

Er zijn films in zwartwit en in kleur, met en zonder geluid: de oudste uit 1922 en de jongste uit 2007.

Locatie: studiezaal van het Gemeentearchief, Stadhuisplein 100 te Zaandam

Vrije inloop, toegang gratis

Meer informatie klik hier 

 


Gemeente Zaanstad: 21-1-2023

 

Toch wat te hard gereden.....

De Politie basisteam Zaanstreek werd geconfronteerd met dit gele racemonster. De auto viel niet alleen op door zijn uitstraling en opvallende kleur.

De auto viel vooral op door de bestuurder die een zware rechtervoet had.

De bestuurder reed met zeer hoge snelheid door verschillende woonwijken in Zaandam en reed uiteindelijk met enorme hoge snelheid de snelweg A7 over.

Uiteindelijk heeft de Politie basisteam Zaanstreek met dank aan collega's van omliggende regio's de bestuurder stil kunnen houden.

De bestuurder blies een F/G. Dit is nextlevel drinken!

De bestuurder is aangehouden en het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

📷Politie basisteam Zaanstreek


Gemeente Zaanstad: 20-1-2023 Nieuwjaarsbijeenkomst in het Zaantheater Gemeente Zaanstad Vrijdag 20 januari

Filmpjes vind u op Facebook en Instagram en Twitter RTV Zaanstreek.


Gemeente Zaanstad 20-1-2023

Sommige mensen vinden het flink verwarrend waarneer en welke afvalbak....

Maar weet je dat je in de HVC-app ook meldingen kunt instellen die jou eraan herinneren om je afvalbak buiten te zetten?

Zo vergeet je nooit wanneer HVC Groep welke bak komt legen!

Sinds afgelopen najaar is het inzamelschema van het huishoudelijk afval voor een deel van de Zaanse inwoners gewijzigd.

In de app én op de website van HVC vind je altijd de actuele informatie

Maar wat als je nou niet zo bekend bent met met deze app ?

Kijk dan op deze pagina voor meer informatiebit.ly/hvc-afval-app of vraag hulp.


Gemeente Zaanstad 20-1-2023

Laatste eerbetoon aan oud-brandweercollega Edwin Prinsze Onverwachts kregen ze afgelopen maandag 9 januari te horen dat hun oud-brandweercollega en vriend Edwin Prinsze(58) plotseling was overleden.

Een bericht dat hun allemaal diep heeft geraakt.

Edwin was een op en top brandweerman die zich in 1988 aanmelden bij kring 7, toen nog gevestigd aan de Czaar Peterstraat in Zaandam. Edwin groeide snel door van manschap naar chauffeur en bevelvoerder. Ook was hij in zijn laatste jaren voorzitter van de vereniging.

Gisterenmiddag (19 januari) brachtten Ze Edwin de laatste ere-groet voor de kazerne.

Wij wensen de familie, vrienden, kennissen en collega's heel veel sterkte toe met dit zware en onverwachtse verlies.

Namens RTV Zaanstreek heel veel sterkte.

 


Gemeente Zaanstad: 20-1-2023

Afgelopen Donderdag 19 januari kregen diverse vrijwilligers groepen van Buurtcentrum de Bovenkruier uit hand van Wethouder Harrie van der Laan - wijkmanager Kelly Blankendaal en Giovanni Masetti namens Zaankanters Voor Elkaar de vrijwilligers waardering mede namens Gemeente Zaanstad.

Voor al hun werk in en rond het buurthuis.

Vrijwilligers van bar en beheer, bestuur en de (bijna) weg geef winkel.👌

 


Gemeente Zaanstad 19-1-2023

 

Samenwerking ZMC en Informatiepunt De Bieb.

Het ZMC vind het belangrijk dat de zorg voor iedereen bereikbaar is. Maar veel mensen hebben moeite met Nederlands of vinden het lastig de weg te vinden in de digitale (zorg) wereld.

Daarom is het ZMC onlangs een samenwerking aangegaan met het Informatiepunt in De Bieb. Vanuit zes locaties in de Zaanstreek staan Eva Smit en haar collega’s klaar om mensen gratis hulp te bieden. Bijvoorbeeld met het aanmaken van een DigiD, hulp bij Mijn ZMC, het installeren van een app als Beter Dichtbij of het invullen van een vragenlijst.

Best veel mensen weten eigenlijk wel hoe ze iets moeten doen, maar zijn onzeker en vaak bang om fouten te maken. Omdat de consequenties groot kunnen zijn. Wij kunnen dan gelukkig helpen zegt Eva Smit.

Bel of app voor een afspraak naar 075 617 22 52 van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 15:00 uur.

📷ZMC


Gemeente Zaanstad: 19-1-2023

Het Nationaal Theaterweekend

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari aanstaande is het Nationaal Theaterweekend ook in het Zaantheater.

Voor een klein prijsje van €7,50 tot €10,- per kaartje kunnen bezoekers al het moois ontdekken dat theater te bieden heeft.

Er is een spectaculaire dansshow, een Comedynight en er zijn jeugdvoorstellingen te zien.

Meer informatie op www.zaantheater.nl


Gemeente Zaanstad 19-1-2023

 

Samen maken we Zaanstad ook weer een beetje schoner.🚮🤝

Doe daarom zaterdag 21 januari mee met de Zwerfafvalestafette.

De start is om 10.00 uur (inloop 9.45 uur) bij Hof van Holland 63 (het buurtbureau van het Sociaal Wijkteam) in Zaandam.

De schoonmaakactie duurt tot 11.45 uur en dan wordt er afgesloten met een lekkere lunch.

Let op !
Voor prikkers en natuurlijk vuilniszakken wordt gezorgd.

Deze hoef je niet dus niet mee te nemen.

Samen een schoner Zaanstad ? 🚮🤝

📷 Gemeenten Zaanstad.

 


Gemeente Zaanstad: 19-1-2023

Vandaag en komende vrijdag  staking streekvervoer na het mislukt cao-overleg.😌

Duizenden buschauffeurs, machinisten en conducteurs in het streekvervoer leggen vandaag donderdag 19 januari en komende vrijdag 20 Januari het werk neer.

Dat meldde vakbond FNV afgelopen woensdag na een cao-overleg waarin de bonden en werkgevers niet tot een akkoord konden komen.

Ook touringcarchauffeurs sluiten zich aan bij de staking, maakten ze afgelopen woensdag bekend.

Mogelijk drukte op de weg verwacht.🚘


Gemeenten Zaanstad: 18-1-2023

 

Werken aan de toekomst van Zaanstad Noord.

Maar hoe? Daar heeft de Gemeente Zaanstad het graag met u over.

Kom langs bij de inloopbijeenkomst op 30 januari 2023.

Daar kunt u in gesprek met wethouders, wijkmanagers en andere mensen van de gemeente Zaanstad met elkaar.

Thema's die aan bod komen zijn: wonen, mobiliteit, maatschappelijke kracht, duurzaamheid, bedrijvigheid, toerisme en cultuurhistorie & natuur. De Gemeente Zaanstad hoort graag uw mening!

Kijk voor meer informatie op de pagina van Gemeente: https://bit.ly/3IT2vkG

 

📷 Gemeente Zaanstad


Gemeente Zaanstad: 18-1-2023

Afgelopen donderdag zijn de vrijwilligers van 2 afdelingen van de zonnebloem Zaandam centrum en Zaandam-zuid/Oostzaan bedankt voor hun vrijwilligerswerk.

Ook werd vrijwilliger Marcella Nieuwenhuizen gewaardeerd. Marcella is naast haar meer dan fulltime baan betrokken bij verschillen organisaties en initiatieven en doet ook veel aan burenhulp bij Zaankanters voor Elkaar.👌

Iedereen in Zaanstad kan iedereen in Zaanstad aanmelden voor deze waardering of het nou een groep betreft of iemand alleen.

Voor informatie of aanmelden van iemand voor deze waardering klik je op deze link⬇️

https://www.zaankantersvoorelkaar.nl/vrijwilligerswaardering-1

 

📷Zaankanters voor Elkaar

 

 

 

 


Gemeente Zaanstad: 18-1-2023

De Zaanse Regenboog is trots op haar ZaanPride-Ambassadeurs. 🏳️‍🌈

Zowel Burgemeester Jan Hamming en zijn vrouw Roya zijn ambassadeur van de Zaanse Regenboog 🌈

Maar dinsdagavond is de Zaanse zanger Glenn De Koning ook benoemd in het bijzijn van onze Burgemeester Jan Hamming tot ambassadeur van de Zaanse Regenboog.

Glenn zegt zelf⬇️

Ik hier ben ik ontzettend trots op. 🙂

ik wil me graag inzetten voor onze gemeente om meer zichtbaarheid en acceptatie te krijgen binnen onze gemeente zegt Glenn.

Zonder het mensen door hun strot te duwen, hoop ik dat iedereen elkaar lekker in zijn of haar waarde laat.

Leven en laten leven zegt de Zanger ❤️❤️❤️

Meer over alle ZaanPride ambassadeurs 2023 gisteravond ziet u onder deze link:
https://www.zaanpride.nl/ambassadeurs 

 

📷Zaanse regenboog


Gemeente Zaanstad: 18-1-2023

 

Een deel van dit muurtje op de foto werd onder andere door wethouder Harrie van der Laan - Wethouder gesloopt in de Belgische straat in Zaandam. ⚒️🧱

Hiermee is het startsein gegeven van de grootschalige renovatie van ruim 30 woningen van Parteon in deze straat.

Deze woningen worden gasloos en worden van binnen geheel gestript en compleet vernieuwd.

De renovatie duurt ongeveer een jaar. ⬇️

📸 Op de foto van links naar rechts staan Niels van Finneken (directeur Van Lith bouwbedrijf), Harry Platte (directeur Parteon) en wethouder Wonen Harrie van der Laan.

📷 Gemeenten Zaanstad.


Gemeente Zaanstad: 17-1-2023

Zaanse schilderijenroof, hoger beroep diefstal kunstwerk Monet drie maanden uitgesteld.😌

De man die tot vier jaar cel is veroordeeld voor de schilderijroof in het Zaans Museum
kreeg deze Dinsdagochtend te horen dat zijn hoger beroep is uitgesteld.

Henk B. zo als hij genoemd word zegt dat hij gedwongen is om aan diefstal mee te doen.

 


Gemeente Zaanstad: 17-1-2023

 

Onze Burgemeester Jan Hamming wil een tweede ambtstermijn van zes jaar in Zaanstad blijven.

In de komende maanden moet de gemeenteraad beslissen of hij daadwerkelijk opnieuw benoemd wordt.

Burgemeester Jan Hamming maakte deze dinsdagochtend bekend dat hij voor een tweede ronde gaat. 👌


Gemeente Zaanstad: 17-1-2023🚨

 

Een bestelbusje heeft deze dinsdagochtend rond 05:40 uur vlam gevat op een parkeerplaats in Zaandam aan de Thijssestraat.

Ook een tweede auto raakte zeer zwaar beschadigd hierbij


Gemeente Zaanstad: 16-1-2023

De nog net niet daklozen bewoners van de Peperstraat in Zaandam nodigden diverse Gemeenten bestuurders uit voor een nieuwjaarsborrel. Helaas kwamen er van de vijftig genodigden raadsleden maar Zes opdagen op de borrel.

📷Gemeenten Zaanstad

 


Gemeente Zaanstad: 16-1-2023 

 

Met een bedrijfsfeest op een schip in de Havenstraat van Zaandam is afgelopen zondagavond een feestganger in het water terechtgekomen.

Het ongeluk gebeurde toen het schip weer aan het aanmeren was aan de kade.

De rederij van het schip was erg geschrokken.
Gelukkig was de man weer gauw uit het water gehaald en was niet ernstig gewond geraakt.

 


Gemeente Zaanstad: 16-1-2023

 

Wethouder Harrie van der Laan was Vereerd dat hij afgelopen zaterdag onderdeel mocht zijn van de openingsceremonie van Hospice Het Tij in Zaandam. 👌

Wethouder Harrie van der Laan zegt zelf.

Eind vorig jaar ben ik op werkbezoek geweest bij Hospice De Schelp Zaanstreek in Krommenie (deze bestaat al sinds 2008) en heb ik kunnen zien wat voor een geweldig werk er wordt gedaan.

Ik ben heel erg onder de indruk hoe professioneel maar ook hoe respectvol en liefdevol de professionals en de vrijwilligers omgaan met de mensen die in de allerlaatste fase van hun leven zitten én hun nabestaanden.

Ook zegt hij ⬇️

Als wethouder Zorg ben ik dan ook ontzettend blij dat er nu een tweede hospice in en wel in Zaandam, want er is absoluut behoefte aan.

We denken er liever niet te veel over na: het einde van ons leven of dat van onze dierbaren.

Als je in een hospice werkt, maak je niet anders mee. Het lijkt mij emotioneel erg zwaar om iedere keer weer afscheid te moeten nemen van de patiënten die in de Hospices worden verzorgd.

Veel respect en bewondering voor alle medewerkers , de professionals, de 55 vrijwilligers en de bestuursleden van de nieuwe hospice in Zaandam.

Vrijwilligers zijn er overigens nooit genoeg zegt de Wethouder.

Wil u ook vrijwilliger worden bij de Schelp of het Tij??

Meld je dan aan!!

Op de foto Harrie van der Laan - Wethouder en bestuursleden van het 1e uur, Frits Boom en Klaas Tuyn.

📷 Bart Homburg


Gemeenten Zaanstad 16-1-2023

 

Museum of Humanity laat de veelkleurigheid van de mensheid zien met portretten en verhaal. Ook in 2022 vorig jaar mocht de Zaanse stichting veel mooie projecten en acties organiseren om mensen te laten merken dat ze van waarde zijn. Die doelstelling kwam tot een absoluut hoogtepunt met het project ‘Wij zijn Zaanstad’, waarvoor ruim honderd mensen met een andere nationaliteit in de gemeente werd geportretteerd. Tijdens het Feest van de Mensheid jaar 21 juni 2022 afgelopen jaar opende burgemeester Jan Hamming de nieuwe expositie in het gebouw op het Hembrugterrein en vierden een paar honderd mensen op het terrein de mensheid met muziek, eten en ontmoeting.

School of Humanity
Niet alleen organiseerde Museum of Humanity exposities in ‘thuishaven’ Zaandam. Ook vonden er tijdelijke tentoonstellingen plaats in Sittard-Geleen en Veenendaal. Met School of Humanity, de educatieve tak van de stichting, krijgen steeds meer jongeren een training over mensbeeld, eigenwaarde en omgaan met diversiteit. In totaal werd de diverse lesprogramma’s aan 2200 scholieren gegeven. Ook voor bedrijven biedt de stichting een teambuildingprogramma aan waar in 2022 steeds meer vraag naar was, juist omdat veel teams door corona de verbinding met elkaar waren verloren.

📷Museum of Humanity


Gemeente Zaanstad: 16-1-2023 

Economische Visie Zaanstad: op weg naar een toekomstbestendige Zaanse economie..

Zaanstad is een woon/werkstad en groeit. Daar hoort ook een economie bij die kan en moet groeien. De Zaanse maakindustrie is groot, de voedselindustrie toonaangevend. Ook de recreatieve en culturele sector leveren een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid van Zaanstad als plek om te wonen, werken en ondernemen. Zaanstad wil die positie vasthouden én verder uitbreiden. De Zaanse economie moet toekomstgericht zijn, en bijdragen aan brede welvaart voor de inwoners.

Wethouder Stephanie Onclin (Economische Zaken en Arbeidsmarkt): "Met de Economische Visie die het college afgelopen vrijdag aan de raad heeft gestuurd gaan we aan de slag om de Zaanse economie toekomstbestendig te maken. Kansengelijkheid, verstedelijking, duurzaamheid, veiligheid en een gezonde leefomgeving horen daarbij. Werkgelegenheid is de beste manier om kansengelijkheid en het welzijn van inwoners te vergroten. Onze inzet is erop gericht om bij te dragen aan meer diverse, duurzame en kennisintensieve banen. Daarvoor werken we ook nauw samen met onze partners in de regio".

Hoofddoelen

De hoofddoelen die in de Economische Visie zijn vastgelegd moeten in 2035 zijn gerealiseerd.

Zaanstad kent een sterk ondernemersklimaat;
Zaanstad heeft een toekomstgerichte, duurzame en kennisintensieve economie
Zaanstad is een aantrekkelijke woon-, werk-en leefstad;
Er is voldoende ruimte voor werken in het Zaanstad van morgen;
Er is een inclusieve arbeidsmarkt.

Uitvoeringsprogramma

In het uitvoeringsprogramma zijn deze doelen vertaald in concrete projecten en werkzaamheden. Ondernemers en bedrijven hebben meegedacht en zijn gevraagd input te leveren voor het uitvoeringsprogramma. Ook zijn er expertsessies gehouden over de arbeidsmarkt, digitalisering en energietransitie.

 


Gemeente Zaanstad: 15-1-2023 

Bakkerij de Eenvoud op zondagochtend.

Op deze regenachtige najaars dag verzamelen mensen zich bij Bind waar u op zondag terecht kunt bij bakkerij de Eenvoud in Zaandam op het hembrugterrein.

 

Giovanni Masetti vertelt ons.

Het is nog rustig om 9.00 als ik binnen kom. Helen Grandiek, bakker van dienst en begeleider van de bad sessie is al bezig koffie te zetten. Daar beginnen we mee en dan worden er een paar taken verdeeld. Iemand gaat hout sprokkelen en de oven opstoken en dit zal nog wel een klus blijken. Zo en nu deeg maken.. “kijk maar even in het grote bakboek” zegt Helen. En dan gaat het los er word gekneed en geroerd en geslagen, beetje meer zout daar bij maar niet met de gist mengen. Super leuk hoor. Er komen nog meer bakkers binnen waarvan de jongste een jaar of 1. Iedereen kneed alsof hun leven er vanaf hangt en dan gaan de broodjes op de plaat en sommige brood en op de vloer van de oven. Ondertussen worden de eerste broden en foccacia gegeten. Het is proeven, kneden en meer bakken. En om een uur of 13.00 uur is het klaar en opruimen maar.

De bakkers gaan met brood in papieren zakken op huis aan. Je kunt zelfs je brood bakken en aan iemand anders geven.

Zelf een keer mee doen op zondagochtend ?

Mail naar bakken@bijbind.nl en kom dan op zondagochtend 9:00 naar Bakkerij lekker bakken.

meer info op www.bijbind.nl/bakkerij-de-eenvoud/

📷Giovanni Masetti

 


Gemeente Zaanstad: 15-1-2023

Tienduizenden tieners en ook  jongvolwassenen uit Zaanstreek-Waterland krijgen dit jaar een uitnodiging van het RIVM om een vaccinatie te halen. 💉

Dit keer voor een veel minder bekend virus dan het coronavirus namelijk het humaan papillomavirus (HPV).

Een echt zeer besmettelijk virus dat zes soorten kanker kan veroorzaken, toch ligt de vaccinatiebereidheid in deze regio lager dan het landelijk gemiddelde.😌


Gemeente Zaanstad: 15-1-2023

Een poging tot beroving heeft in de nacht van afgelopen vrijdag op afgelopen zaterdag rond 0.45 uur plaatsgevonden op de Kalverstraat in Zaandam.

een onbekende man klopte op het raam van een auto en zei tegen de de persoon in de auto dat hij open moest doen.

Daarbij toonde de man meteen een mes.

De persoon van de auto vergrendelde de deuren direct en reed weg.

Niemand raakte hierbij gewond.

 


Gemeenten Zaanstad: 14-1-2023

Denk eraan ga je uit dit weekend ? ⬇️

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) mogen vanaf nu ook handhaven op verkeersovertredingen.😌

Bijvoorbeeld fietsers die fietsend bellen of geen of niet de goede verlichting hebben.🚴

Ook handhaven ze op het negeren van rood licht door (elektrische) fietsers en voetgangers.🚦

Het gaat hierbij om een proef tot en met juli 2023.

Daarbij sprak afgelopen vrijdag Wethouder Gerard Slegers fietsers zonder licht aan ‘Het uiteindelijke doel is 0 verkeersslachtoffers,' aldus Slegers.

📷 Gemeenten Zaanstad.


Gemeente Zaanstad: 14-1-2023

 

Een jongen van 15 jaar afgelopen donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een beroving door twee mannen in het Rozenhof in Zaandam. 😌

Het slachtoffer werd hierbij ook mishandeld.

Een man van 24 jaar oud kon snel worden aangehouden, een tweede verdachte wordt nog gezocht.

Deze vluchtte in de richting van de Zilverpadsteeg. ⬇️

Het gaat hierbij om een man van ongeveer 19 jaar oud, 1.80m lang, met een slank postuur en een lichte huidskleur. Hij droeg zwarte kleding.

 


Gemeente Zaanstad: 13-1-2023

 

Vrijdag 20 januari 2023 organiseren de Gemeente Zaanstad de nieuwjaarsbijeenkomst in het Zaantheater.

Echt mooie gelegenheid om samen gewoon even terug te kijken op het afgelopen jaar 2022 en natuurlijk vooruit te blikken op 2023.

De inloop is vanaf 16.45 uur en de nieuwjaarsbijeenkomst duurt tot ongeveer 18.30 uur. En om 17.30 geeft burgemeester Jan Hamming zijn nieuwjaarsspeech en delen geluksprofessor Patrick van Hees en stadsdichters Reinier Fosch en Lisa van Tongeren hun gedachte over het aankomende jaar.

Het aanmelden voor de nieuwjaarsbijeenkomst kan tot maandag 16 januari op de Gemeente pagina.

bit.ly/nieuwjaarsbijeenkomst-zaanstad

📷Gemeente Zaanstad.

 


Gemeente Zaanstad: 13-1-2023

 

De Politie Zaanstreek Basisteam ontving vaker al meldingen van incidenten met loslopende honden Meld de Politie Zaanstreek Basisteam. Als hondeneigenaar bent u altijd verantwoordelijk voor de handelingen die uw hond verricht, ook als ze loslopen.

In de Kalverpolder is een groep schapen in het water beland, nadat zij werden aangevallen door loslopende honden. Mogelijk heeft een van de honden ook een schaap gebeten. Helaas is een drachtige ooi verdronken. U kunt begrijpen dat wij deze foto niet plaatsen zegt Politie Zaanstreek Basisteam.

De eigenaar van de schapen zou graag in contact komen met de hondeneigenaren. Bent of kent u de hondeneigenaar? Bel (0900-8844) of bericht ons dan, onder vermelding van 2023004902 meld de Politie Zaanstreek Basisteam.

📷Politie Zaanstreek Basisteam.


Gemeente Zaanstad:13-1-2023

 

Het gewoon Hazes koor bestond 8 jaar in Zaandam.

Op 12 januari 2015 is het gewoon Hazes koor opgericht door Yvonne en Joshua Prins van Maasdam, ze zingen het repertoire van André Hazes sr en enkele nummers van André Hazes jr. hoogtepunten waren deelname aan Mokum aan de Maas, optreden tijdens het concert door en met Mart Hoogkamer, Onze eigen jaarlijkse feestavonden en ons eigen Kerst winterconcert met oa: Mick Harren, Sasja Brouwers, Pietje Tomassen, André Vrolijk en Jan Vayne in de Bullekerk.na twee jaar stil gelegen te hebben door de Corona maatregelen zijn ze in mei 2022 weer gaan repeteren en optreden. Door de Corona periode zijn er een aantal koorleden afgehaakt maar gelukkig hebben ze sinds mei weer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen en zitten ze nu weer rond 30 koorleden. Er is natuurlijk nog plaats voor nieuwe leden. Ze repeteren iedere maandag avond in het restaurant van het Erasmushuis in Zaandam.

Dus neem eens een kijkje op www.gewoonhazes.nl en wie weet

📷Gewoon Hazes koor.

 


De Gemeente Zaanstad 13-1-2023

 

Aan de Badhuisweg in Zaandam zijn er plannen voor twee nieuwe woontorens met 120 sociale huurwoningen in Zaanstad.🏡👌

Nu staat daar nog steeds een voormalig kantoor van woningcorporatie Rochdale, nog steeds de eigenaar van de grond.
Gemeente Zaanstad legt hiervoor het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

In dit plan staan de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor het gebied. Vanaf 19 januari 2023 tot en met 1 maart 2023 kunt u een reactie indienen. ✍️

Via: ➡️ bit.ly/badhuisweg-bestemmingsplan

📷 Gemeenten Zaanstad.


Gemeente Zaanstad 13-12023

Een auto is deze vrijdagochtend rond 8:00 uur een klein grachtje ingereden op de Kersenhout in Zaandam.
De bestuurder parkeerde zijn auto bij een school... maar was even vergeten de handrem erop te doen bij haast.
En dat liep verkeerd af de de auto belandde in het grachtje.🚨🚘😬


Gemeente Zaanstad 13-1-2023

 

Gisteren heeft er rond 12:42 uur een beroving plaatsgevonden in het Rozenhof in Zaandam zegt de Politie Basisteam Zaanstreek.

Een heldhaftige getuige heeft daadkrachtig gereageerd en de goederen van de teruggepakt en teruggeven aan het slachtoffers.

De Politie Basisteam Zaanstreek wil de getuige graag bedanken.😌

Herken jij jezelf als getuige in dit verhaal?

👉Neem dan snel contact op met de districtrecherche via 0900-8844.📠

 


Gemeenten Zaanstad: 13-1-2023

 

Erg leuk initiatief 😄

Alle bewoners van de Brandaris flat van Zaandam hebben gisteren hun buurtkrant 'Thuis in de Brandaris' in de bus gekregen. 📰👌

Deze krant hebben ze helemaal zelf gemaakt en ook zelf verspreid door de aller jongste bewoners van de Brandaris.

In de buurt krant laten ze zien waarom ze er erg graag wonen en wat ze er ook erg leuk vinden! 🗞️👌

 


Gemeente Zaanstad: 12-1-2023

 

In Zaanstad wonen, trainen en sporten veel (top)sporters. De Zaanse topsport staat vooral bekend om de verschillende eredivisieteams in het waterpolo en korfbal, het trainingscomplex van AZ en andere topsportaccommodaties. Maar ook de vele individuele sporters die op hoog niveau topsportprestaties leveren en een voorbeeld zijn voor Zaankanters om te genieten van sport en bewegen. Op maandag 30 januari worden de Zaanse Sportverkiezingen 2022 gehouden en wordt bekend wie zich een jaar lang sportman, sportvrouw, sporttalent, sportcoach, parasporter, sportploeg of sportvrijwilliger van Zaanstad mogen noemen.

Wie zijn de topsporters van 2022?

De trotse Zaanse sportverenigingen zijn gevraagd topsporters aan te melden, die in 2022 uitzonderlijke prestaties hebben geleverd op (inter)nationaal niveau. Vervolgens is een selectie (shortlist) gemaakt, waaruit de vakjury genomineerden per categorie heeft geselecteerd. De categorieën zijn: sportman, sportvrouw, paralympisch sporter, sporttalent, sportploeg, sportcoach en sportvrijwilliger. Het publiek is nu aan de beurt om te stemmen op één van de drie genomineerden per categorie.

De genomineerden zijn:
Sportman van het jaar:
Menno Vloon, Polsstokhoogspringen
Michael Korrel, Judo
Yoeri Havik, (Baan)wielrennen

Sportvrouw van het jaar:
Lynn Snel, Karate
Bente Rogge, Waterpolo
Anouk Haars, Korfbal

Paralympisch sporter van het jaar:
Sander Koomen, Paratriatlon
Benjamin Markus, Rolstoelrugby en -hockey
FC Zaanstad, Dovenvoetbal

Sporttalent van het jaar:
Sebastiaan Bonte, Discuswerpen
Marloes Steenbeek, Synchroonzwemmen
Samy Achghouyab, Karate

Sportcoach van het jaar:
Marita Swart en Frank Stam, coach duo sprint/horden AV Lycurgus
Ivan Nikolov, Choku Gym
Mick van den Bree, ZV De Zaan dames

Sportploeg van het jaar:
ZV De Zaan Heren, Waterpolo
ZV De Zaan Dames, Waterpolo
DTS, Wielrennen

Op www.zaansesportverkiezingen.nl kan iedereen meebepalen wie er als winnaars naar huis gaan. Stemmen is mogelijk tot en met 27 januari. Maandag 30 januari wordt duidelijk wie de winnaars zijn van de Zaanse Sportverkiezingen 2022.

Sportbedrijf Zaanstad, gemeente Zaanstad en Topsport Zaanstreek organiseren deze verkiezingen om de zichtbaarheid van de Zaanse Sporters te vergroten, de sporters te eren en hen te motiveren te blijven presteren. Deze feestelijke avond, gepresenteerd door Misja Pool (beleidsadviseur sport, Gemeente Zaanstad) en Patrick Stoof (acteur, theaterregisseur & tekstschrijver), vindt plaats in het Zaantheater.👌

📷sportbedrijfzaanstad


Gemeente Zaanstad: 12-1-2023

 

WSV “De Laatste Loodjes” uit Zaandam organiseert maandag 16 Januari a.s. weer een gezellige wandeling.

Het is de eerste wandeling van een hele reeks van wandelingen die georganiseerd worden op verschillende dagen van de week.Deze wandeling is ongeveer 10 Km en start vanuit Zorgcirkel De Amandelbloesem.

U kunt zichzelf aanmelden via www.wsvdelaatsteloodjes.nl

 


Gemeenten Zaanstad: 12-1-2023

 

Bent u Op zoek naar een baan? Kom naar het Banenfestival op donderdag 16 februari 2023 van 10.00 tot 15.00 uur bij de Tulp1 in Zaandam. Maak kennis met werkgevers, oriënteer je op werkleertrajecten en opleidingen of praat met loopbaancoaches voor meer advies.👌

Het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland en Pact Poelenburg Peldersveld organiseren dit festival als vervolg op de succesvolle Banenmarkt bij Poelenburg Beach, waar meer dan 50 bezoekers een baan hebben gevonden al.

U kunt zich aanmelden via ⬇️
https://communicatieportaal.uwv.nl/events/Winterfestival/

📷 Gemeenten Zaanstad.


Gemeente Zaanstad 11-1-2023

 

De Russische Buurt in Zaandam krijgt eigen festival.

Op 4 juni 2023 hopen wij een leuk huiskamer festival te organiseren in de Zaanse buurt. Het Russische Buurt Festival. Woon je in de Russischebuurt en wil jij je huiskamer terbeschikking stellen op 4 juni? dan horen wij dit graag via de mail.Ook als jij je kunsten wilt tonen horen we het graag. Of het nu een optreden, presentatie of workshop is meld je aan zegt organisator Giovanni Masetti via info@sterksteverhalen.nl

📷Russische Buurt Festival


Gemeente Zaanstad 11-1-2023

 

Zaankanters voor Elkaar, het platform voor vrijwillige inzet voor Zaanstad doet veel in de streek:

1. Online platform voor vrijwillige inzet. Zowel voor particulieren(burenhulp) en voor organisaties 👌

2. Adviseren omtrent vrijwilligerswerk
3. Adviseren organisaties op beleid
4. Waarderen vrijwilligers
5. Hebben een vrijwilligers school
En nog veel meer.

Vanaf vandaag wekelijks iedere woensdag een item over Vrijwilligers(organisaties) in het Nieuws

www.zaankantersvoorelkaar.nl

📷Zaankanters voor Elkaar

 

 


Gemeente Zaanstad 10-1-2023

Het jaar 2022 begon nog erg onzeker, met een harde lockdown. Vanaf februari konden al de locaties gelukkig weer open en dat bleven ze ook de rest van het jaar. Het heeft echt prachtige bezoekerscijfers opgeleverd.

Naar de heemtuin kwamen ruim 32.000 bezoekers. Geen record, maar wel een flinke vooruitgang ten opzichte van de afgelopen jaren. Waarschijnlijk heeft de komst van de nieuwe wijk Gouwpark daar mee te maken. Op de schooltuinen werd volop getuinierd. Bijna 450 kinderen uit de Zaanstreek hadden een tuintje onder leiding. Naar het natuurmuseum kwamen (inclusief de lessen) ruim 5000 bezoekers. Een laag aantal dat helaas sterk beïnvloed is door de sluiting vanwege de pandemie. Dit jaar gingen de meeste van onze NME-lessen (Natuur en Milieu Educatie) weer door. In totaal ontvingen wij meer dan 17.000 Zaanse leerlingen op de locaties. Als er geen lessen gecanceld hadden hoeven te worden, was het aantal op bijna 25.000 uitgekomen! Toch nog best een flink verschil dus. Het beste nieuws kwam van Stadsboerderij Darwinpark. Meer dan 120.000 bezoekers kwamen het afgelopen jaar door onze poort gelopen! Dat had waarschijnlijk te maken met de nieuwe natuurspeelplaats, de organisatie van populaire evenementen (kinderboekenmarkt en Schaapscheren) en het fijne weer. De maand maart was zelfs de drukste maand ooit, en verder werden er in bijna alle maanden nieuwe maandrecords geboekt: januari, maart en juni tot en met oktober. Nooit eerder kwamen er in die maanden zoveel bezoekers naar de Stadsboerderij als in 2022.

 

 
 

Gemeente Zaanstad 10-1-2023

Feestelijke opening van de vernieuwde Dagbesteding van Pennemes.🎉

De afgelopen maanden is de Dagbesteding van Zorgcentrum Pennemes in Zaandam compleet verbouwd. Het resultaat: twee moderne mooie keukens, nieuw sanitair en een gezellig interieur waarin de natuur een terugkomend thema is.👌

Op donderdag 12 januari aanstaande om 14 uur vindt de feestelijke opening plaats. U bent natuurlijk van harte uitgenodigd.

📷Dagbesteding van Pennemes.

 

 


Gemeenten Zaanstad 10-1-2023

 

De vereniging Historisch Zaandam is elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in De Bovenkruier. Elke laatste maandag van de maand willen ze een ‘Historisch Café’ organiseren.👌 Ze hebben een uitgebreide bibliotheek over Zaandam in De Bovenkruier. Naast een speciale activiteit is er een boekentafel waar u voordelig dubbele boeken uit hun bibliotheek kunt kopen. Wie foto’s aan de vereniging ter beschikking wil stellen of deze (ter plaatse of later) wil laten scannen, kan ook terecht. Maar ook voor alleen maar een (lekker Zaans) praatje bent u echt van harte welkom.🙂

Zet het vast in u agenda.

Op maandag 30 januari van 14.00 tot 16.00 uur is dit Historisch Café voor de eerste keer met een vertoning van een film over Oud Zaandam. Toegang helemaal gratis.

Wel even aanmelden alsjeblieft Opgeven kan bij h.kreeft1@hotmail.com

📷vereniging Historisch Zaandam


Gemeente Zaanstad 9-1-2023

 

Zaanstad wil de veiligheid op straat veder vergroten. De boa’s mogen vanaf vandaag ook handhaven op de volgende verkeersovertredingen:

Fietsen met een mobieltje of een ander elektronisch apparaat in de hand

Het niet hebben of gebruiken van de juiste fietsverlichting

Maar ook

Negeren van rood licht door fietsers en wandelaars

Deze proef geldt voor een half jaar en geldt tot en met juli 2023.

 


Gemeente Zaanstad 9-1-2023

 

Wijkboerderij de veldmuis is dringend opzoek naar nieuwe bestuursleden: Bijvoorbeeld om gesprekken met de gemeente en andere organisaties te voeren. En om mooie toekomst plannen maken.

Ervaring is niet vereist!

Iets voor u ?

Heb je vragen? Stel ze gerust. Kijk op www.develdmuis.nl

📷Wijkboerderij de veldmuis


Gemeenten Zaanstad 9-1-2023

Afgelopen zondag heeft er in de hele vroege ochtend een conflict plaatsgevonden tussen een lieftallig stelletje zegt zegt de Politie Zaanstreek Basisteam.

De Politie Basisteam Zaanstreek zegt ook...

De vrouw die na een avondje stappen, drinken en snuiven de auto moest verlaten had hier weinig zin in. Ze maakte dit duidelijk door de auto te vernielen met een tang. Ze heeft ook haar lover drie keer in zijn wang gestoken...

De vrouw is in de loop van de ochtend buiten heterdaad meteen aangehouden.👌

📷Politie Basisteam Zaanstreek


Gemeente Zaanstad: 9-1-2023 

Op maandag 16 januari 2023 verandert het zoeken naar een sociale huurwoning. Er wordt dan gewerkt met punten, waarmee u straks zelf punten kunt op- en afbouwen. Als u per maand vier keer of meer op een woning reageert bouwt u punten op. En dat biedt kansen. Vooral voor mensen die dringend een woning zoeken, maar geen of bijna geen inschrijftijd hebben.

Het complete nieuwe systeem bestaat uit vier soorten punten: wachtpunten, zoekpunten, situatiepunten en startpunten. Wachtpunten staat voor uw inschrijftijd bij WoningNet of Woonmatch. Ieder jaar komt er een wachtpunt bij. Die houdt u altijd. Pas als u een nieuwe woning via WoningNet of Woonmatch accepteert, gaan al uw punten naar nul. Lees hieronder over start-, zoek- en situatiepunten.

De Startpunten zijn voor jongeren
Startpunten zijn er alleen voor jongeren met een jongerencontract die in Amsterdam of Zaanstad wonen. Het gaat om een speciaal huurcontract van vijf jaar voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar. De woonruimte moet dan specifiek voor jongeren bedoeld zijn. Als hun contract binnen een jaar afloopt, kunnen zij eenmalig tien startpunten krijgen. Wel moeten ze zelf voor die tijd genoeg hebben gedaan om een woning te vinden.

Zoek- en situatiepunten
Zoekpunten kan iedereen zelf opbouwen. Voor vier of meer reacties per maand krijgt u een zoekpunt. De situatiepunten zijn bedoeld voor mensen die dringend een woning nodig hebben. Omdat zij uit elkaar gaan en kinderen hebben of met het gezin ergens inwonen en geen eigen woning hebben. Situatiepunten zijn er ook voor pleegjongeren of jongeren met Wmo-ondersteuning.

Opbouwen en afbouwen van punten
De nieuwe regels hebben gevolgen voor woningzoekenden die niet reageren op woningen of afspraken niet nakomen. Zij kunnen punten kwijtraken. Meestal is dat een zoekpunt. Bijvoorbeeld als u langere tijd niet reageert op woningen, een afspraak voor een bezichtiging niet nakomt of een woning weigert. De gevolgen zijn groter als dit vaker gebeurt. Dan kan een woningzoekende ook alle punten kwijtraken. Behalve wachtpunten: die houdt u tot u een (andere) woning bij WoningNet of Woonmatch accepteert.

⬇️⬇️⬇️
Meer informatie over het nieuwe puntensysteem vindt u op www.socialehuurwoningzoeken.nl. Daarnaast zijn er vanaf maandag 16 januari 2023 inloopspreekuren bij de sociale wijkteams en bibliotheken in heel Zaanstad.🏠

 

 


Gemeente Zaanstad 8-1-2023

 

In de mooie uitzending van ik vertrek van afgelopen zaterdag 7 januari 2023 zagen we hoe Bert en Thomas ons mooie Zaandam verruilen voor een berg in Andalusië. Daar willen zij een paradijs voor nudisten bouwen en in vrijheid, blijheid een mooi nieuw leven opbouwen.

Zelf zeggen ze...…

We zitten hier nu bijna al een maand of tien en we voelen ons al steeds meer lekker thuis.


 

Gemeente Zaanstad 8-1-2023

 

Afgelopen vrijdag was het weer groot feest in Cultureel Centrum Bullekerk in Zaandam de Nederpopband 'Drukwerk' met Harry Slinger als voorman was weer in de Bullekerk aanwezig en gaf voor bijna 300 enthousiaste fans en liefhebbers een knallend nieuwjaarsconcert! Want wat waren ze weer in muzikale topvorm met hun mooie levensliedjes en natuurlijk de heerlijke hit: 'Schijn een lichtje op mij'..

Harry Slinger - zangBram Slinger - toetsen en zangBas Kors - gitaar en zangErik Bes - basgitaarMarcel Lee - drums

📷 RuthPos

 

 


Gemeente Zaanstad: 7-1-2023

 

Het is een groot besproken punt in de Gemeentes.
Goede zichtbaarheid bevordert de veiligheid van de fietser maar ook van de auto.🚘 Aan de voorzijde van de fiets moet de verlichting wit of geel zijn, het mag niet knipperen en andere weggebruikers vooral niet verblinden. Aan de achterzijde van de fiets moet het licht rood zijn en voortdurend branden of knipperen.
Zo voorkom je boetes en nog veel belangrijker ongelukken in het verkeer.

 

 


Gemeente Zaanstad: 7-1-2023

 

Gisteren heeft het Margriet Eshuijs PopKoor afscheid genomen van hun geliefde zang-juf, dirigente en oprichtster van het Margriet Eshuijs PopKoor.

Ze zeggen ook...

Een beeld wat ons altijd bij zal blijven is Margriet als dirigente. Ze gooide haar hele ziel en zaligheid erin, met haar mimiek, haar armen, ... met wat eigenlijk niet. Vol passie. Hiermee tilde ze ons op en zorgde ze ervoor dat we het beste uit onszelf haalden. En wat was het fijn als we dan die trotse blik zagen, de duimpjes omhoog gingen of we een applaus kregen van haar.

Lieve Margriet, we gaan voor jouw koor zorgen, ervoor zorgen dat jouw visie en passie blijft voortbestaan, jouw naam en arrangementen blijven klinken en dat je trots op ons kan blijven. Je hebt je vertrouwen in ons uitgesproken en we gaan ons stinkende best doen om dat waar te maken.

Onze winterpresentatie op 11 februari wordt een ode aan jou!

Je zit in ons hart en zal altijd het hart van dit koor blijven.

Dag lieverd, bedankt voor alles!!

Aldus het Margriet Eshuijs PopKoor.

📷Margriet Eshuijs

 

 


Gemeente Zaanstad: 5-1-2023  RTV Zaanstreek vertoont teken van leven.

📷 Noordhollands Dagblad 

 


Zaanstad: 6-1-2023

 

Burgermeester Jan Hamming over zijn zorgen om wapenbezit onder jongeren.

Burgermeester Jan Hamming zegt.

Mijn grootste goede voornemen voor 2023: samen dit probleem te lijf gaan!Ik zeg nadrukkelijk samen.Want dit is iets wat je als samenleving moet doen.Met partners zoals het onderwijs en de politie.Met ouders.En natuurlijk met jongeren zelf. De regels zijn duidelijk: wapens mogen en kunnen niet.Elk mes in de zak van een jongere is er één teveel.Hier moeten we streng op handhaven.In naam van alle slachtoffers van wapengeweld.En tegelijk moeten we ons meer richten op talent.Wij richten ons vaak op dat wat niet goed gaat.Wij zien het kind dat de taal niet goed beheerst.Wij zien het kind dat overlast veroorzaakt.En wat je aandacht geeft groeit.Het risico bestaat dat de donkere kant van de samenleving grip krijgt op onze jongeren.

Ook zegt Burgermeester Jan Hamming.

Mijn visie is dan ook: niet alleen kijken naar problemen, maar vooral naar talenten.Zorgen dat elk Zaans kind gelijke kansen heeft op een mooie toekomst. Dat kan door te investeren in onderwijs, cultuur en sport. Onderwijs is het beste tegengif tegen werkloosheid.Cultuur het beste tegengif tegen intolerantie en onbegrip.En sport het beste tegengif tegen rondhangen, vandalisme en zelfs criminaliteit.Streng op de grenzen van de rechtstaat.Alle ruimte en vrijheid daarbinnen om kampioen te worden van je eigen dromen.


Gemeente Zaanstad: 6-1-2023

 

De grote Kerstbomen inzamelactie op zaterdag 7 januari 2023.🌲

Bij diverse locaties zijn er allemaal verenigingen aanwezig.
Voor elke boom die u inlevert ontvangt u een bon. Hiermee kunt u van de vereniging per bon € 0,20 krijgen. De gemeente Zaanstad keert vervolgens aan de vereniging voor elke opgehaalde bon zal voor elke ingeleverde bon € 0,40 uit.

Hier onder het op haal Schema waar de boom kan ingeleverd worden.🌲

Assendelft
09.15 – 09.45 uur Saenredamstraat (bij school)
10.00 – 10.30 uur Rode Ring/IJkmeester
10.45 – 11.30 uur Gele Ring (t/o nr. 27)
13.30 – 14.00 uur Waterschot/Dorpsstraat
13:30 - 14.00 uur Witte Ring/Kreekrijklaan
14.15 - 14.45 uur Witte Ring/Rietland
14.50 – 15.15 uur Kaaijkhof/Saendelverlaan
14.05 – 14.30 uur Dorpsstraat 382 (hulpsecr.)
14.35 – 15.15 uur Dorpsstraat t.h.v. nr. 172

Koog aan de Zaan
09.30 – 10.15 uur Breestraat bij voormalig brandweerkazerne
09.30 - 10.00 uur Molenwerf parkeerplaats winkelcentrum
10.05 – 10.30 uur Jagerakker (parkeerplaats)
10.20 – 10.45 uur Kogersluisstraat bij ijsbaan
10.35 – 11.05 uur Glazenmakersveld (flat)
11.05 – 11.45 uur Locomotief (flat)

Krommenie
09.30 – 10.15 uur Plan Willis (bij glas/papierbak)
10.20 – 11.00 uur Noorderhoofdstraat/Oranjeplein
11.05 – 11.50 uur Kervelstraat (bij brandweer)
13.30 – 14.15 uur Fortuinlaan/Pelikaanstraat
14.30 – 15.15 uur Neptunuslaan/Jupiterstraat

West-Knollendam
09.45 – 10.15 uur Pieter Kuiperlaan (dorpshuis)

Westzaan
13.25 – 13.45 uur Veldweg/Kanaaldijk
13.55 – 14.15 uur Zuideinde/’t Hoenstraat
14.30 – 15.00 uur Torenstraat (schoolplein)

Wormerveer
09.30 – 10.00 uur Wandelweg/Rembrandtkade
10.10 – 10.40 uur Sumatrakade
10.50 – 11.20 uur Voltastraat
11.30 – 12.00 uur Krommenieerweg / De Groene Valk
13:30– 14:00 uur Cor Bruijnweg bij winkelcentrum
14:10– 14:40 uur Krommenieerpad tegenover nr. 44

Zaandam
10.50 – 11.30 uur Ameland hoek Westzijde (Oud-West)
11:05 – 11:30 uur Burg. Ter Laanstr. (bij Paaskerk)
13.30 – 14.00 uur Hoek Zandlevenweg/Houtveldweg
13.00 – 13.15 uur Westzanerdijk (Aldi)
14.05 – 14.30 uur Magda Jansenstraat
14.30 – 14.55 uur Nieuwendamstraat bij school
15.00 – 15.30 uur Hoek Musical/Opera

09.30 – 10.00 uur Fluitekruidweg
10.05 – 10.30 uur Zilverschoonplein
10.45 – 11.15 uur Drielse Wetering
11.20 – 11.45 uur Kalf, t.h.v. Hemmes
13.30 – 14.10 uur Rode Zee bij de Perim
14.15 – 14.45 uur Gibraltar

09.30 – 10.00 uur Tjotterlaan bij Meerpaal
10.05 – 11.00 uur Hoogaarslaan
14.50 – 15.15 uur Lobeliusstraat
13.30 – 14.00 uur Tuiniersstraat
14.15 – 14.45 uur S. Claeszstr. (bij Willibrordschool)
14.50 – 14.15 uur Kopermolenstraat/Rosmolenstraat
13.00 – 13.30 uur Lindelaan (Vissershop)

13.40 – 14.25 uur Hoek Spiekeroog/Justpier
14.30 – 15.00 uur Hoek eilandbrug/Hogendijk
15.10 – 15.30 uur Westzijde bij ingang Verkade

Zaandijk
09.45 – 10.15 uur J. Steijnstraat (flat)
10.20 – 10.50 uur Claude Debussystraat (loopbrug)
10.45 – 11.30 uur Willem Dreeslaan
11.00 – 11.30 uur J. Lennonstraat (bij winkelcentrum))


Gemeente Zaanstad: 5-1-2023 

 

De afgelopen dagen heeft de Politie Basisteam Zaanstreek tientallen mensen bekeurd en tientallen mensen gewaarschuwd die zonder helm op een snorfiets aan het rijden waren.😔

Het verzoek is namens de politie Zaanstreek Basisteam om niet zo eigenwijs te zijn om de volgende redenen:⬇️

• Het scheelt u geld 💶
• Het kan jou letsel schelen
• En het scheelt hun capaciteit

Dus wees wijs en zet een helm op.🛵

📷 Politie Basisteam Zaanstreek