GG/IJskoud de Beste en de strafworpen in Gorredijk

17-01-2021 00:00

GG/IJskoud de Beste en de strafworpen in Gorredijk

STREEK - De strijd tussen LDODK en GG/IJskoud de Beste moest zorgen voor vuur in de hal. De temperatuur was bij aanvang verre van aangenaam. Dat heeft wellicht zijn invloed op het spel gehad. Bij rust keken de Wormers tegen een 12-7 achterstand aan. Aan het einde van de rit was dat een 23-18 eindstand. Bij de Wormers werden liefst vier strafworpen gemist. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 32-16. Er is sprake van flinke progressie.

Het scoren is aanvankelijk deze wedstrijd niet de sterkste kant aan beide zijden. Een tussenstand van 12-7 is in de Korfballeague matig. De gastheer weet in de het eerste deel van de match de voorsprong te behouden. Het verschil is echter minimaal. De grote makke aan GG zijde is het missen van de eerste drie toegekende strafworpen. Het is Fenna Jagtman die vlak voor rust de vierde wel weet te benutten en dat brengt de stand dan op 11-6.

In de fase vlak daarvoor neemt LDODK een tussensprint. Van 4-3 is het snel 10-5. Zo ontstonden er meer momenten waarop de Wormers gedacht moeten hebben dat het over en uit was terwijl dat niet zo bleek te zijn.

In het tweede bedrijf werd er aanzienlijk meer gescoord. De aanvallen waren telkens van korte duur. De z.g. eenschotsaanvallen overheersten vlak na de pauze. Heel langzaam kwam GG/IJskoud de Beste toch weer richting balans. De rol van Lindsy Krop was daarbij belangrijk. Bij een stand van 17-14 was het verdedigen der Wormers sterk. Juist op het moment dat de aansluiting on de lucht hing toonde Andre Zwart zijn kwaliteiten en wist zijn ploeg weer wat ruimte te geven. Ook in die fase leek het definitief over te zijn, maar andermaal Lindsy Krop gaf haar team weer geloof. Op het moment dat Fenna Jagtman de 20-17 scoorde leek Groen Geel zelfs door te gaan pakken, maar dat bleek uiteindelijk net een brug te ver en moest een 23-18 nederlaag voor lief worden genomen.

Komend weekeinde treffende Wormers Oost Arnhem.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl