GG/IJskoud de Beste verslikt zich in Oost Arnhem

27-02-2021 18:18

GG/IJskoud de Beste verslikt zich in Oost Arnhem

STREEK - Een zinderend slot bij de wedstrijd tussen Oost Arnhem en Groen Geel. Na lange tijd tegen een achterstand te hebben aangegluurd leken de Wormers toch nog aan de goede kant van de score te kunnen raken. Zes seconden voor tijd was het de thuisploeg die de winnende treffer scoorde. Na een 17-14 ruststand was het uiteindelijk bij het laatste fluitsignaal 28-27.

In het eerste part streden de tot dan nog puntloze Arnhemmers vol overtuiging. Enige minpunt was mogelijk dat de OA dames slechts één goal wisten te scoren. Aan GG/IJskoud de Beste scoorden alle spelers al bleven Kevin Dik en Carlo de Vries misschien wat achter. Dat beeld bleef ook in het tweede deel van de wedstrijd gehandhaafd.

Na de pauze tapten de bezoekers duidelijk uit een ander vaatje en leek het voor Oost Arnhem uiterst lastig te gaan worden. Met nog zeven minuten te gaan en een stand van 25-22 moest Thijs Broenink met een groene kaart naar de kant. Daar wist Groen Geel niet meteen van te profiteren. Er gloorde nog meer hoop toen Rick Verdouw aan Arnhemse zijde ook een groene kaart kreeg gepresenteerd.

GG/IJskoud de Beste wist de achterstand ongedaan te maken en met nog ruim twee minuten te gaan is het Lindsy Krop die de 27-27 scoort. De coach van Oost Arnhem probeert via een time out het spel aan GG zijde te ontregelen. Dat lijkt niet te lukken, maar de Wormers weten de kansen niet te benutten. Slordig balverlies brengt met nog zes seconden op het scorebord Noa Kaptein in balbezit en zij weet haar ploeg de eerste overwinning te schenken.

Na afloop erkende Lisanne de Bruijn dat Groen Geel vooral in de eerste helft teveel heeft weggegeven en zakte op zeker moment diep door de ondergrens.

Aan Oost Arnhem werd met veel gejuich afscheid genomen van de hatelijke 0 op de ranglijst. ‘Zo jammer dat de kantine nu niet geopend is’ klonk het. Er was inderdaad alle reden voor een feestje. Komend week zal dat er niet inzetten al er tegen PKC gespeeld zal gaan worden. GG/IJskoud de Beste ontvangt dan Blauw Wit A in haar eigen hal. Een mooie tegenstander om de juiste vorm weer te vinden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl