Groen Geel komt sterk terug

17-02-2019 14:42

Groen Geel komt sterk terug

WORMER – Op zaterdag 16 februari werd de strijd gestreden om de 1e plek in de Hoofdklasse A. Groen Geel (nummer 2) ontving Tempo (nummer 1) uit Alphen a/d Rijn. Een weerzien ook tussen oud trainer Frits Wip en Groen Geel, die momenteel bij Tempo aan het roer staat. Zowel de plekken 1 als 2 geven recht op de Play-Offs en dus een plaatsing in de Hoofdklassefinale om te promoveren naar de Korfballeague.

In de hal aan De drie morgen heerst een gespannen sfeer. Als Groen Geel wint van Tempo nemen ze de koppositie over. Om even voor 20:00 uur geeft scheidsrechter Voskamp het signaal om te beginnen en binnen 12 seconden ligt Marieke Duineveld geblesseerd op het veld. Ze kreeg de bal in haar ribben en kreeg geen lucht meer. Na de verzorging zorgt zij wel voor de 1-0 op het scorebord. De ontlading is dan al groot en het belooft een heerlijke avond te worden. Tom Steenbeek tekent namens Tempo even daarna aan voor de 1-1 . Zo vallen de doelpunten om en om. Dan pakt Tempo weer een voorsprong van 1 punt, dan pakt Groen Geel weer een voorsprong. Halverwege de 1e helft staat het dan 7-7, als even daarna Jasper de Leeuw met een schitterende buzzerbeater (de schotklok staat op 0, en de bal gaat door de korf) de 8-7 noteert. Helaas loopt Tempo dan flink weg bij de Wormers en met een run van 7 doelpunten staat er bij rust een stand van 8-14 op het bord.

Direct na rust weet Groen Geel wel weer het vizier op scherp te krijgen en is het Lindsy Krop die de openingstreffer van de tweede helft op het bord zet. Binnen 3 minuten is het dan 10-15 en komt Groen Geel langzaam maar zeker in een beter spel, en kruipen puntje voor puntje terug richting de gasten uit Alphen a/d Rijn. Bij de 13-17 gemaakt door Kevin Dik, besluiten de trainers van Groen Geel om te wisselen, Stijn Hoekstra erin, Jasper de Leeuw eruit. Hoekstra moet voor doelpunten gaat zorgen, en dat hij prima. Na de 14-17 door Hoekstra, en de 15-18 van Lisanne de Bruin neemt Groen Geel een Time-out. Daarna scoort Tempo er nog 1, maar een run van 4 doelpunten van de Wormers staat er gewoon 19-19 op het scorebord met nog een minuut of 7 te gaan. Maarten Steenbeek gooit er dan namens Tempo weer een doelpunt in, maar Hoekstra straft dat meteen af. Met nog een minuut of 2 te gaan scoort Kevin Dik de 21-20. Met nog iets meer dan een minuut komt Tempo tot scoren en wordt het 21-21. Met nog iets meer dan een halve minuut heeft Groen Geel nog de mogelijkheid om dit te winnen. Carlo de Vries breekt dan door en probeert een doorloopbal te scoren. Hij wordt foutief afgestopt en de hele zaal schreeuwt om een strafworp. Scheidsrechter Voskamp wil er niet aan en geeft aan dat er een loopfout werd gemaakt voordat de andere overtreding wordt gemaakt. Tempo krijgt zo nog de mogelijkheid om te scoren maar doet dit niet en zo staat er uiteindelijk 21-21 als eindstand op het bord.

“We hadden vandaag moeite om in ons vrijs spel te komen,” aldus Dico Dik, trainer/coach. “Tempo schiet er voor rust 6 van de 7 schoten van afstand in. Wij verzaken om te scoren en zo sta je achter in de rust in plaats van gelijk.” Op de vraag waar dat dan aan ligt antwoord hij: “We speelden aanvallend wel goed, maar kwamen niet vrij. Waar dat dan aan ligt is het verdedigen van Tempo. Zij geven goede druk en wij moeten ons daar op aanpassen. Misschien was het ook wel de druk die op deze wedstrijd lag.” Hoe kan het dan dat je toch nog gelijk speelt? “In de 2e helft geven wij meer verdedigende druk en aanvallend bewogen we meer. In de eindfase heb je dan de kans om op 2 verschil te komen, maar dat lukt dan niet en dat is jammer.” Op de vraag hoe hij vooruit kijkt antwoord hij: “Dit is een rare competitie. Iedereen wint van iedereen. We staan nu 2e maar moeten elke week volle bak gaan om die Play-offs te halen.”

Marieke Duineveld vertelt: ”Verdedigend was ons strijdplan niet goed. Onze spitsen kwamen niet vrij en die van Tempo wel. In de 2e helft hebben dat geswitched en dat werkte prima. Onze dames worden steeds sterker en we zijn niet meer afhankelijk van de heren. Ook als team groeien wij. We hebben de komende weken op papier het makkelijkste programma, maar we moeten eerst die twee is zien te winnen.” Op de vraag of ze dit jaar moeten promoveren antwoord ze: “Moeten we of willen we? Zou het een schande zijn als we het niet halen? Natuurlijk zijn er ambities, maar we willen ook als team zo lang mogelijk bij elkaar blijven.”

Carlo de Vries: “Tempo is een hele fysieke ploeg, natuurlijk ga je er van te voren in om te winnen en wij zijn in vorm. Maar Tempo schiet er voor rust 6 in, waardoor je met een achterstand de rust in gaat. Je komt dan gelukkig goed terug.” Op de vraag wat er in de 2e helft dan beter ging, antwoord hij: “We zochten in de 1e helft de verkeerde mensen, in de 2e helft komen we dan terug op onze taken/afspraken en dat werkt. Je komt dan nog voor, maar uiteindelijk baal je dat je gelijk speelt. Over de hele wedstrijd gezien is het wel terecht.” Over de toekomst is hij wat terughoudender: “Wij hebben een makkelijk programma, en onze vorm richting de play-offs is belangrijk. We moeten elke week stapje voor stapje strijden. Maar daar ben ik nu nog niet mee bezig.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl