Gunnar Knepperswinnaar Jan Pasveerconcours 2021

Gepubliceerd: 01-06-2021 8:06

Gunnar Knepperswinnaar Jan Pasveerconcours 2021

ZAANDAM - De finale van het Jan Pasveerconcours 2021 werd zaterdag 29 mei bij FluXus gehouden. Het concours is gewonnen door Gunnar Kneppers op cello. Naast de Pasveerprijs voor Gunnar was er een eerste prijs Hanna Zhang (piano), een tweede prijs voor Lucy Boeren en Sijbrand Loot (resp. viool en gitaar) en een derde prijs voor Anna Reinhold (piano). De publiekprijs was voor Carla Lambro (cello).

Vanwege de coronamaatregelen werden de prijzen de volgende dag aan huis uitgereikt door FluXus coördinator Muziek, Jelte Althuis. De Pasveerprijs bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.


Publiek stemde mee
Net als andere jaren stemde het publiek mee voor de publieksprijs. Vanaf 25 mei tot aan de finaledag kon het publiek stemmen uitbrengen op de video’s die de finalisten instuurden voor het concours. De inzendingen werden tot aan de finaledag ruim vijfduizend keer bekeken en er werden meer dan duizend stemmen uitgebracht. De professionele jury bestond uit Mathieu van Bellen, Joop van Deuren (voorzitter), Margriet Eshuijs, Daniel Lanthier, Henk Ummels en Erika Waardenburg.

Over het Jan Pasveerconcours
Al tientallen jaren organiseert FluXus jaarlijks het Jan Pasveerconcours dat dit jaar, twintig jaar na dato breder getrokken naar alle amateurmuzikanten uit de Zaanstreek. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen. Het concours van 2021 wordt gesponsord door de Gemeente Zaanstad, Bloementuin aan de Zaan, Flentrop Orgelbouw, Heijnis & Schipper Drukkerij, Krijt Moester Groothandel, De Machinekamer, Piano’s Maene, Tot Ziens Optiek en De Verskade.

Het optreden van Gunnar Kneppers en die van de andere finalisten en het commentaar van de juryvoorzitter is terug te kijken via het YouTube-kanaal FluXusZaanstad.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl