Hard maken voor zwemleskinderen

Gepubliceerd: 12-11-2021 13:11

Hard maken voor zwemleskinderen

STREEK - Sinds het uitlekken van de kabinetsplannen het coronatoegangsbewijs (CTB) in te voeren bij zwembaden en bij zwemles, staat de Zwembranche op zijn kop. Ook in onze stad heeft het tot teleurstellende berichten geleid. Tijdens het Zaanstad Beraad van donderdagavond stelde Jos Kerkhoven namens DZ daarover vragen.

Landelijk gezien houdt menig bond de mond en houdt zich afzijdig want wet is regel. Al ruim anderhalf jaar maakt de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid zich sterk voor onder andere zwemles in Nederland. 

Daar waar belangen elkaar in de weg zitten, bij de meeste belangenorganisaties, probeert de NSWZ zo hard mogelijk op te komen voor de veiligheid van de kinderen. Het CTB levert naast verscheuring in de maatschappij, uitval op voor een heleboel kinderen in Nederland. Ouders mogen op veel plaatsen in Nederland het zwembad niet betreden omdat zij geen QR-code kunnen overleggen. Dit levert schrijnende gevallen op waaronder de op sociale media geplaatste foto’s van een vader die zijn kinderen buiten voor de deur aan het omkleden is.

Tijdens het Zaanstad beraad van 11 november heeft burgemeester Hamming na aandringen van de vertegenwoordiger van Democratisch Zaanstad toegezegd zich hard te gaan maken voor de zwemleskinderen die nu geen zwemles kunnen volgen. Dit doordat ouders, om wat voor reden dan ook, geen of niet altijd een corona toegangsbewijs hebben.

Kerkhoven: 'Op 9 november hebben wij tijdens de algemene beschouwingen aandacht gevraagd voor deze schrijnende situatie. Dit was wellicht niet de juiste plek, maar het probleem is groot en zeer urgent. Volgens de heer Hamming zijn er uit sommige lesgroepen zelfs de helft van het aantal kinderen van de zwemles gehaald. Wij zijn het ook roerend met onze burgemeester eens dat elk kind dat geen zwemles kan volgen, er één teveel is. Ook zou het niet mogen bestaan dat kinderen zich nu in de winter buiten om zouden moeten kleden omdat hun ouders of verzorgers niet naar binnen kunnen.'

Vandaar dat DZ de burgemeester dankt voor het feit dat hij zich hard gaat maken voor deze leskinderen en de partij hoopt dat andere gemeenten de burgemeester zal steunen richting het kabinet.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl