Henk Terol verlaat Zaanse politiek

Gepubliceerd: 27-05-2021 9:05

Henk Terol verlaat Zaanse politiek

ZAANSTAD - Het bericht dat het gedreven duo-raadslid Henk Terol de Zaanse gemeenteraad zal verlaten maakt duidelijk dat de raad een kleurrijk en bewogen politicus zal gaan missen. Een op handen zijnde verhuizing richting Harlingen is een van de redenen voor zijn afhaken. Volgens eigen zeggen is hij te ambitieus en dat blijkt niet te worden gewaardeerd.

Terol zegt niet alleen te stoppen met zijn werkzaamheden, ook zijn lidmaatschap van Democratisch Zaanstad zal hij op zeggen. In het persbericht van de partij staat dat Henk in een eerder stadium heeft aangegeven te verhuizen naar een gemeente buiten Zaanstad, waardoor hij deze raadsperiode niet af kon maken. Vanwege verschil van inzicht over aanpak in en met beeld voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar tussen de fractie, het bestuur en Henk Terol is de onderlinge samenwerking beëindigd.

DZ is hem ontzettend dankbaar voor zijn werk, inzet, enthousiasme en creativiteit die hij de partij bracht en wensen hem heel veel geluk in zijn nieuwe woonplaats. De procedure om de vacature voor het duo-raadslidmaatschap in te vullen is om deze reden opgestart en wij zullen op korte termijn een nieuw duoraadslid introduceren.

Helemaal weg uit Zaanstad is Terol nog zeker niet. Na het zomerreces zal hij beslist nog een keer de raadsvergadering bezoeken. In een bericht op zijn Facebookpagina laat hij weten al wat nieuws te zijn begonnen waar hij later op in zal gaan.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl