Herkenbare instrumentale nummers in bijzonder concert Bonifatiuskerk

Gepubliceerd: 18-07-2019 11:07

Herkenbare instrumentale nummers in bijzonder concert Bonifatiuskerk

ZAANDAM – ,,Herkenbare instrumentale muzieknummers die lekker in het gehoor liggen. Dat staat centraal in het programma waar de Canadese/Nederlandse organist Andre Knevel aan meewerkt”, licht organist Dub de Vries toe over het concert dat op zaterdag 27 juli gepland staat in de Bonifatiuskerk in de Oostzijde.

Dit keer is Dub de promotor van het concert en laat hij het orgelspel over aan zijn collega André Knevel. Eveneens een groot muzikaal talent die net als Dub zijn hele leven internationaal orgels bespeelt.

Top-organist
,,De organisatie is in handen van pastoor Goedhart van de Bonifatiuskerk en pastoor Bunschoten van de Odulphuskerk in Assendelft. In laatstgenoemde plaats en kerk zijn al vaker mooie concerten georganiseerd. Maar deze in Zaandam vind ik een echte aanrader. Juist omdat het een programma biedt met veel herkenbare nummers van bekende componisten als Bach, Handel en Mozart. Die bovendien door een top-organist worden uitgevoerd”, vertelt Dub enthousiast.

De Canadese/Nederlandse organist Andre Knevel zit bijna vijftig jaar in het vak. Op zijn achtste levensjaar kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn eerste officiële orgelconcert gaf Knevel toen hij negentien jaar jong was. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels onder meer in de Sacre-Coeur in Parijs.

Improvisatietalent
In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada. Als veelgevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van dertig tot veertig concerten. André staat bekend voor zijn improvisatietalent en is voortreffelijk in het vertolken van de ‘Grote Meesters’.

De organist bespeelt het Mitterreitherorgel dat zich boven het bordes bevindt in het bijzonder kleurrijke neogotisch interieur van de rooms-katholieke Bonifatius kerk waarvan de eerste steen in 1899 werd gelegd.

De deuren van de Bonifatiuskerk gaan om 20.00 uur open. De toegang is gratis.

Op bijgaande foto de Canadese/Nederlandse organist Andre Knevel en de Bonifatiuskerk in Zaandam. (Foto kerk: Michiel Verbeek)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl