Hoe maken we Dorpstraat Assendelft verkeersluw?

Gepubliceerd: 14-02-2020 12:02

Hoe maken we Dorpstraat Assendelft verkeersluw?

ASSENDELFT - Hoe maken we de Dorpstraat in Assendelft verkeersluw? Deze vraag stond op 13 februari centraal in het Zaanstad Beraad. 

De vraag kwam ter tafel naar aanleiding van voorstellen van de VVD en D66 om de Dorpstraat in Assendelft te ontlasten. Het voorstel kwam erop neer dat er een tunnel zou worden gerealiseerd om het verkeer onder de Dorpstraat aan te leggen. Het is een mogelijkheid die te realiseren is tegen zeer hoge kosten. Het plan wordt begroot op € 150 miljoen. Een dergelijk bedrag kan Zaanstad nooit alleen ophoesten. De indieners van dit plan willen wel een onderbouwing van dit bedrag zien omdat het wel erg hoog uitvalt.

Naast de tunnel zijn ook een aantal andere alternatieven onderzocht om de Dorpstraat te ontlasten. Zo zou de Noorderveenweg doorgetrokken kunnen worden naar de Communicatieweg. Daarnaast passeerden nog een aantal opties de revue die allen als nadeel hebben dat ze het probleem voor slechts een deel oplossen Maar wel tegen een veel lager prijskaartje. Deze kosten lopen uiteen van 3,2 tot 3,7 miljoen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl