Hoger en hoger langs de Zaan

Gepubliceerd: 07-07-2021 12:07

Hoger en hoger langs de Zaan

WORMER - Op een 3.500 m² tellende kavel gelegen aan de historische Zaanwand - waar nu nog sprake is van industrie in laagbouw - zal binnenkort een imposant gebouw verschijnen met de naam Stellenbosch. Het kan na oplevering wellicht het hoogste woongebouw in de Zaanbocht worden. Er zal echter eerst een architect gevonden moeten worden die het geheel vorm zal gaan geven.

Het is Urban Fabric Development dat het woongebouw gaat ontwikkelen aan de Veerdijk. De gemeente Wormerland en de projectontwikkelaar ondertekenden op 5 juli een intentieovereenkomst om een start te maken met deze ontwikkeling.

Voor Urban Fabric Development is het belangrijk dat deze nieuwe ontwikkeling aansluit op de bestaande historische bebouwing. “We willen een mooi appartementengebouw neerzetten dat past op deze iconische plek aan de Zaan”, geeft Jan Thijs Klaassen, partner bij Urban Fabric, aan. “We zullen met veel aandacht kijken naar hoe deze ontwikkeling aansluit op de omgeving en op welke manier we met respect voor het verleden de Zaanwand op deze plek kunnen versterken. Op dit moment zijn we bezig met de architectenselectie om hier invulling aan te geven.”

Wethouders Rob Berkhout en Jeroen Schalkwijk van gemeente Wormerland zijn blij dat Urban Fabric de opgave op deze belangrijke plek oppakt. Zij hebben er alle vertrouwen in dat Urban Fabric Development een passend element gaat toevoegen aan de unieke Zaanwand.

Voor iedere plek een specifieke oplossing
De filosofie van Urban Fabric is dat duurzaam en doordacht investeren in een gezonde leefomgeving waarde oplevert voor iedereen. “We willen bijdragen aan een gezonde en gelukkige leefomgeving”, geeft Klaassen aan. “In al onze projecten proberen we daarom gezonde en duurzame condities te scheppen, die iets kunnen toevoegen aan de bestaande omgeving. En we geloven in maatwerk, dat iedere plek een specifieke oplossing nodig heeft. Daarom gaan we op zoek naar aanknopingspunten in het stedelijk weefsel en verbinden deze met nieuwe inzichten over gezonde mobiliteit, sociale infrastructuur en een duurzame leefomgeving.”

Urban Fabric Development tekent intentieovereenkomst met gemeente Wormerland. 

Foto: Ilco Kemmere.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl