In de armen van Morpheus in De Fabriek incl regisseur

Gepubliceerd: 08-07-2020 12:07

In de armen van Morpheus in De Fabriek incl regisseur

ZAANDAM - Deze week in De Fabriek weer volop landelijke premières: A Perfectly Normal Family, La Odisea, Collective. Een zeer aanbevelenswaardige special is de documentaire 'In de armen van Morpheus' waarbij regisseur Marc Schmidt aanwezig zal zijn. 

De aankomende premièreweek in De Fabriek: een lokale held, Gouden Kalf winnaar en oud bestuurslid van ons filmtheater inéén, de in de Zaanstreek wonende documentairemaker Marc Schmidt. Zijn documentaire In de armen van Morpheus heeft al aandacht in de lokale pers, dinsdag 7 juli was Zaandammer Marc Schmidt al te beluisteren in een radio interview in het programma 'Zaanstreek Vandaag' (dagelijks tijdens werkdagen van 12-13 uur) op Zaanradio, en kreeg landelijk ook al een goede bespreking in De Filmkrant.

Iedereen heeft weleens een rottige nacht. Maar in de documentaire ‘In de armen van Morpheus’ zien we mensen die hele nachten wakker zijn of leven van dutje naar dutje, of op het moment van inslapen een adrenalineshot in de borstkas krijgen. Filmmaker Marc Schmidt: “We hebben geen controle over wat er ’s nachts in ons hoofd gebeurt”.

Op vrijdag 10 juli komt Marc Schmidt in De Fabriek langs om te vertellen over zijn nieuwe film. Een ideale kans om de maker te spreken, tevens de eerste maker die bij ons langskomt sinds de heropening na de Corona sluiting.

Op maandag 6 juli overleed de legendarische Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone. Met liefde staan we stil bij zijn filmmuziek door een extra ingelaste vertoning van Once Upon a Time in the West. De soundtrack van deze drie uur durende spaghettiwestern met Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale werd ruim 10 miljoen keer verkocht en is daarmee een van de meest succesvolste instrumentale soundtracks ooit. Daarnaast natuurlijk ook gewoon een geweldige film met een prachtige shoot out als climax.

Samen met Bureau Discriminatiezaken en De Zaanse Regenboog vertonen we deze week ook het mooie en innemende A Perfectly Normal Family. De in Amsterdam Deense geboren regisseur Malou Reymann baseerde zich voor deze film op de coming out van haar vader, die aan zijn gezin toegaf zich vrouw te voelen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl