Inschrijving geopend rondleidingen Shtandart

Gepubliceerd: 10-09-2018 9:09

Inschrijving geopend rondleidingen Shtandart

ZAANDAM – Het fregat Shtandart loopt op 14 september Zaandam binnen. Het is op 15 en 16 mogelijk de replica van het schip dat Peter de Grote in Sint Petersburg liet bouwen te bezoeken. 

De Shtandart wordt rond 13.00 uur op 14 september onder meer welkom geheten door een spuitende blusboot en het Kapiteinskoor. Op 15 en 16 september is het mogelijk om in te schrijven voor een bezoek aan boord. Tijdens de rondleiding vertelt de gids over de geschiedenis en het leven aan boord van een 18e eeuws fregat.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Bij voldoende belangstelling wordt overwogen een extra rondleiding te geven. Inschrijven kan via www.zaanserfgoed.nl. Op 17 en 18 september is het bezoek op aanvraag en gereserveerd voor groepen en scholen.

Lezing
Op 14 september geeft Vladmir Martus, bouwer én kapitein van het schip, een lezing waarin hij vertelt over onder meer de jeugdopleidingen, duurzame zeilvaart en over zijn nieuwe Cutty Sark project. Aanmelden voor deze lezing tot en met 10 september via Shtandart.nl@gmail.com.

Tijdens het bezoek is de Shtandart afgemeerd bij het Zaantheater, vlak bij het huisje waar Peter de Grote na zijn aankomst in 1697 een aantal dagen verbleef.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl