Internationale Dag van de Mensenrechten: lancering Mensenrechtenvlag

07-11-2020 11:51

Internationale Dag van de Mensenrechten: lancering Mensenrechtenvlag

STREEK- Tijdens de Internationale Dag van de Mensenrechten, donderdag 10 december, lanceren de Nederlandse anti-discriminatievoorzieningen de Mensenrechtenvlag. Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie. Ook in ons veilige, democratische Nederland.

De Mensenrechtenvlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Met deze vlag kunnen organisaties en particulieren laten zien dat ze de mensenrechten respecteren en ondersteunen. Deze vlag bestaat nog nergens in de wereld en is dus een uniek, Nederlands initiatief.

De grote vraag van de mensen achter die Mensenrechtenvlag, waaronder de coördinator Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland Erik Schaap, is of mensen mee willen doen aan de lancering op 10 december. Dat kan eenvoudig: door de vlag te hijsen op een plek naar keuze.
Over de Mensenrechtenvlag
De Mensenrechtenvlag is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp. Als mensen hebben we meerdere dingen die ons verbinden: we delen de aarde, lucht en een plek onder de zon. Hoe verschillend we ook kunnen zijn qua uiterlijk: we hebben allemaal DNA. De ontwerper ging met dit idee aan de slag en nam de vorm van een DNA-streng als uitgangspunt. Dit combineerde hij met de kleuren van de aarde (groen), de lucht (blauw) en de zon (geel). Zo ontstond de Mensenrechtenvlag. De vlag benadrukt niet onze verschillen, maar wat we met elkaar gemeen hebben en wat ons verbindt.

Achtergrond en aanschaf
De vlaggen zijn te verkrijgen in de maten 225 x 150 cm. en 150 x 100 cm. Op de website www.mensenrechtenvlag.nl kunt u meer lezen over de achtergronden. 


Wie meer informatie wil neemt contact op met Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland dat bereikbaar is via het bezoek- en postadres: Botenmakersstraat 42, 1506 TE Zaandam, of telefonisch via 075 - 612 56 96 en via de digitale weg info@bdzaanstreek.nl of kijk op www.bureaudiscriminatiezaken.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl