Iris Vogt nieuwe burgemeester van Zaanstad

Gepubliceerd: 28-10-2021 11:10

Iris Vogt nieuwe burgemeester van Zaanstad

ZAANSTAD – De eerste vraag die bij de lezers zal opkomen? Is Jan Hamming opgestapt? Dat is niet het geval. Het gaat hier om Iris Vogt (49) die zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Zaanstad mag noemen. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend gemaakt als startsein van de Nationale Klimaatweek.

 Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Iris Vogt de inwoners van Zaanstad inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.


Speciaal voor haar benoeming ontving Iris een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Zaanstad.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Iris uit gemeente Zaanstad is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. 

Iris is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Iris Vogt laat in een persbericht weten dat een ecokathedraal een plek is waar mens, plant en dier eindeloos samenwerken. 'Als kleindochter van Louis Le Roy, de bedenker van de eerste Ecokathedraal ter wereld breng ik graag zijn gedachtegoed naar de Zaanstreek en help deze manier van 'samenwerking met de natuur' te verspreiden.'


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl