Jan Pasveerconcours 2021 voor elke Zaanse amateurmuzikant

Gepubliceerd: 18-03-2021 15:03

Jan Pasveerconcours 2021 voor elke Zaanse amateurmuzikant

STREEK - Inschrijven voor het Jan Pasveerconcours 2021 kan weer. Voorheen Was het concours alleen toegankelijk voor muziekleerlingen van docenten uit het FluXus-netwerk, vanaf dit jaar kan elke amateurmuzikant uit de Zaanstreek inschrijven. Het concours is voor solisten en ensembles tot en met vier personen, alle leeftijden en alle genres!

Inschrijven kan tot uiterlijk 30 april 2021 via een online inschrijfformulier, maar de verwachting is dat de limiet van 75 inschrijvingen al snel zal worden gehaald.

Online voorronde
Meedoen aan de voorronde voor het Jan Pasveerconcours gaat dit jaar online op basis van een video die de deelnemer instuurt of eventueel bij FluXus opneemt vóór 15 mei 2021. In het reglement staan alle vereisten. Ook is er een regeling voor deelnemers die pianobegeleiding nodig hebben.

De jury bestaande uit Mathieu van Bellen, Joop van Deuren (voorzitter), Margriet Eshuijs, Daniel Lanthier, Henk Ummels en Erika Waardenburg beoordeelt elke video-inzending individueel op de punten zoals die terug zijn te vinden in het reglement. In de finale is plaats voor 9 tot 11 deelnemers en alle deelnemers ontvangen een juryrapport.

Live finale
Uiterlijk 25 mei wordt op de FluXus site bekend gemaakt wie in de live finale van zaterdagmiddag 29 mei speelt. Deze plaatsvinden in de Pasveerzaal met beperkt publiek en wordt tevens gestreamed op het YouTube-kanaal van FluXus. Cultuurwethouder Annette Baerveldt is aanwezig om de Jan Pasveerprijs uit te reiken. Deze bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.


Publieksprijs
Vanaf 25 mei is de voorronde-video van alle finalisten tevens te vinden op YouTube. Het publiek kan hier middels de bekende YouTube-duimpjes aangeven wie zij de beste vinden. Degene met de meeste ‘likes’ wint de publieksprijs.

Op www.fluxus.nl/voor-jou is het reglement met alle voorwaarden te vinden. Daar ook alle verdere informatie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl